Hirdetés
Archivum

Nagy téttel bíró rangadók jönnek szombaton:

:

Hirdetés

A válogatott szünet után szombaton két elhalasztott bajnoki mérkõzés pótlásával folytatódik a hazai élvonal. A 8-12. hely közötti versenyfutás szempontjából kulcsfontosságú meccsek jönnek.

Miközben Európában már teljes lendülettel folytatják a bajnoki csatározásokat, itthon megengedõbb a versenynaptár. Teljes fordulóra ugyan nem kerül sor, viszont két olyan összecsapást pótolnak õszrõl, ami a négy érintett gárda szempontjából akár a szezon teljes alakulását is meghatározhatja. Négy olyan alakulat lép ugyanis pályára, amely eddig egy gyõzelmet gyûjtött. Ketten biztosan megduplázzák a sikereik számát és ezen csapatok így lépéselõnybe is kerülnek. Elõbb 15 órától PINKK-Pécsi 424 – ELTE BEAC Újbuda, majd 16 órától MTK-Budapest – Vasas Akadémia mérkõzéseket rendeznek.

Haladjunk idõrendben, elõször tehát a PINKK-BEAC derbin dobják fel a labdát. A klubok honlapjain olvasható, hogy mindkét gárda sérülésektõl hátráltatva készül. Ráadásul különösen egyik fél sem lehet elégedett az idáig nyújtott játékával. Amit a PINKK számára hozott a Cegléd elleni siker, az el is ment a városmajori vereséggel. A BEAC-nál pedig a védekezés nem állt össze. A hat meccsen kapott átlagban 93.1 pont ezen a szinten nagyon sok. Nyilvánvalóan mindent megtesz Balogh Judit, hogy ezen változtasson. A versenyképesség terén nagy segítség lehet Laklóth Anna érkezése, viszont az eddig extra formát mutató Mérész Beatrix betegség miatti kiválása komoly hátráltató tényezõ.

Az MTK Budapest 16 órától fogadja a Vasas Akadémiát. Ha az elõzõ párban azt emeltük ki, hogy különösebben nincs ok az elégedettségre, akkor ezen meccs kapcsán az ellenkezõje az igaz. Mindkét csapat nagy sikerbõl érkezik. Az MTK számára a PINKK elleni gyõzelem, különösen a csapatteljesítmény és a szoros végjátékban mutatott higgadtág, akár az egész szezont átfordító sikerélmény lehet a közösség számára. A Vasastól már az évad elõtt a többség az utóbbi évek legversenyképesebb csapatát várta. Miután a válogatott kötelezettségeket követõen Földi Attila keze alatt elkezdett összeállni a játék, ez igazolódni látszik. Az NKE-Csata megszorongatása és a ceglédi siker mindent elmond.

Visszakanyarodva a bevezetõ gondolatmenethez: szombat estére komoly képet kaphatunk arról, hogy ezen négy csapat versenyfutása hol tart. Érdemes lesz tehát követni a találkozókat.

Hirdetés