Hirdetés
Európa

Nagy valószínűséggel továbbjutó az Aluinvent DVTK:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Aluinvent DVTK 81-66-ra alulmaradt a Basket Landes otthonában. Nagy valószínűséggel azonban így is továbbjutó Cziczás László együttese.

Az Európa Kupában a 10 csoport első két helyezettje mellett konferenciánként a két legjobb harmadik is továbbjut a rájátszásba. A Nyugati Konferencia mezőnyét az “F”-től “J”-csoportig terjedő négyesek adják. A DVTK mutatója a H-csoportban 3 győzelem és 3 vereség lett +11-es pontkülönbséggel. Nézzük, hogy a továbbjutási esélyek szempontjából ez mit jelent.

Fotó: FIBA.Basketball

Az F-csoportban a minap a Salamancától nagy vereséget szenvedő UNI Győr – MÉLY-ÚT lett a harmadik 2 győzelemmel és 4 vereséggel, -91-es pontkülönbséggel. Ők egészen biztosan nem előzik meg a DVTK-t.

A G-csoportban a csütörtöki VBW CEKK Cegléd – Olympiacos mérkőzésen dől el, hogy melyik együttes lesz a harmadik. Ha a görögök nyernek, akkor a Cegléd lesz a harmadik 2/4-es mutatóval és nem kell számolgatni. Bármilyen különbségű ceglédi siker esetén viszont a abból a négyesből 3/3-as mutatóval érkezhet a harmadik. Ha a ceglédiek 40 pontnál nagyobb különbséggel verik a görög bajnokot, abban az esetben az egymás elleni eredmény a magyar csapatnak kedvez. Így a Cegléd biztos továbbjutó, az Olympiacos pedig úgy zár harmadikként, hogy vélhetően jobb lesz a pontkülönbsége, mint a DVTK-nak. Ha a Cegléd olyan különbséggel nyer, hogy nem tudja maga javára fordítani az egymás elleni összevetést, akkor nem előzi meg a DVTK-t, mivel jelenleg -98-as a pontkülönbsége.

Az I-csoportban csütörtökön Rutronik Stars Keltern – Atomerőmű KSC Szekszárd és Basket Hema SKW – Herner TC párharcok jönnek. Az már biztos, hogy az első két helyen a Szekszárd és a Basket Hema SKW zár. Itt ha érvényesül a papírforma, tehát a Szekszárd nyer Németországban és a belgákat kellemetlen meglepetés nem éri hazai pályán, akkor a DVTK pozícióját semmi nem veszélyezteti. Ugyanakkor egy győzelemmel a Keltern 3/3-as mutatóval lehet harmadik. Viszont nekik minimum 47 ponttal kellene legyőzni a Szekszárdot ahhoz, hogy a DVTK-t leszorítsák a továbbjutó helyről.

A J-csoportban Carolo Basket – Elfic Fribourg Basket csata lesz még csütörtökön. Amennyiben a Fribourg nyer, akkor innen biztosan 4/2-vel érkezik egy harmadik helyezett és úgy előzi is a DVTK-t. Ha a Carolo nyer, akkor nem kérdés, hogy a Fribourg lesz a harmadik 3/3-as mutatóval és egészen biztosan rosszabb pontkülönbséggel, mint a mieink.

Ahogy a fentiek is mutatják, kiválóak a DVTK esélyei. Igen extrém eredményekre lenne szükség csütörtökön, hogy ne folytathassa a nemzetközi szereplést a miskolci csapat. Abban az esetben maradhatnak le a rájátszásról, ha az alábbi három forgatókönyvből kettő megvalósul:

  • A Cegléd 40 pontnál nagyobb különbséggel veri az Olympiacos-t.
  • A Keltern legalább 47 ponttal legyőzi a Szekszárdot.
  • A Fribourg bármilyen különbséggel felülmúlja a Carolo Basket gárdáját.

A Nyugati Konferencia állása a csütörtöki játéknap előtt

Hirdetés