Hirdetés
Archivum

Nagy változások az USK Prahánál:

:

Hirdetés

Az USK Praha hivatalos honlapja terjedelmes cikket közölt a klub jövõ évi terveirõl és a keretben bekövetkezõ változásokról. A legfontosabb, hogy Petra Kulichova és az összes légiós távozik.

Név szerint Kulichova mellett az amerikai irányító Lindsay Whalen, a veterán spanyol klasszis Anna Montanana, a svéd Eldebrink-ikerpár Frida és Elin, az amerikai ikon DeLisha Milton-Jones és az ukrán center Viktoria Mircheva szolgálatait köszönte meg a klub.
 

Minden döntés mögött alapos indokok állnak. Petra Kulichova az edzõje, a cseh válogatott szövetségi kapitányaként dolgozó Lubor Blazek erõs támogatásával úgy döntött, hogy külföldön próbálja ki magát. A játékának szüksége lenne olyan új impulzusokra, melyet a prágai klub már nem tud megadni. Kulichovát pályafutása késõbbi szakaszában visszavárják.

A legnehezebb döntés az ügyvezetõ Marek Kuèera szerint Lindsay Whalen elküldése volt. Az amerikai válogatottban is számításba vett WNBA-bajnok irányító 2007 óta erõsítette a prágaiakat, jóban-rosszban kitartott a klub mellett és jól érezte magát a cseh fõvárosban. A szakítás mögött a légiós helyek elosztása áll. Magas posztokon nem európai játékosokkal erõsítene a csapat és így nem lesz hely egy amerikai irányítónak.

Anna Montanana és DeLisha Milton-Jones szolgálatait sérülések miatt köszönték meg. Montanana állandóan rakoncátlankodó térdét a nyáron mûteni kell, így sokáig nem számíthatnának rá. A 39 éves Milton-Jonest pedig kisebb-nagyobb sérülések állandóan hátráltatják és Kuèera szavai szerint, hiába a világ egyik legjobbja 5-7 hét kihagyás egy mindössze 3-4 hónapos Euroliga szezonban nem fér bele.

Az Eldebrink-ikerpár Frida és Elin nyugati erõsebb bajnokságok felé kacsingat és ennek nem állt útjába a klub. Mircheva pedig Ilona Burgrova sérülése után érkezett vészmegoldásként és jelenleg Franciaországból vannak ajánlatai.

Hirdetés