Hirdetés
Európa

Nagy változások jönnek Olaszországban:

:

Hirdetés

Jelenetős változások előtt áll az olasz élvonal, hiszen két meghatározó csapat, a Passalacqua Ragusa és a Virtus Bologna sem nevez a következő évadban a legmagasabb osztályba.

A két klub helyzete eltérő. A Passalacqua Ragusa a másodosztályba történő visszasorolását kérte és ezzel azt is egyértelművé tette, hogy bár jelenleg nem biztosított egy élvonalbeli gárda finanszírozása, de a kétszeres kupagyőztes klub a tevékenységét teljes egészében fenntartja, folytatja és vissza kíván térni idővel a legjobbak közé.

A Virtus Bologna, mely az Euroligában is megmérettette magát, a profi női csapat működtetését befejezni. A legendás klub 2019-ben fogott bele a női kosaras projektbe és ez idő alatt kétszer játszottak bajnoki döntőt, illetve egy alkalommal elhódították a Szuperkupát. A klub a forrásokat a női és a férfi utánpótlásba csoportosítja át.

Az elmúlt szezonban a Virtus Bologna a harmadik, a Passalacqua Ragusa a hatodik helyen zárt. Könnyen lehet, hogy további változások is lesznek a top8-ból, hiszen egyelőre az Oxygen Roma Basket sem jelezte indulási szándékát.

Hirdetés