Hirdetés
Archivum

Nagy változások Zágrábban:

:

Hirdetés

Akik az elmúlt napokban angol vagy spanyol oldalakon követték az átigazolási híreket, már találkozhattak nem hivatalos információkkal a zágrábi változásokról. A klub a minap a hivatalos honlapján egy közleményben számolt be arról, hogy Raksányi Krisztina, Lucila Pascua, Trina Trebec és Monika Bosilj szerzõdésbontását kezdeményezték. Emellett leigazolták Elina Babkinát és Ana Semren-t, illetve tárgyalnak Jelena Ivezic megszerzésérõl.

A távozókkal kapcsolatban a horvát klub közleménye kiemeli, hogy több játékos teljesítményével sem voltak megelégedve. Velük kezdeményezték a szerzõdésük felbontását. Trina Trebec ügynökével már megállapodott a klub, míg Raksányi Krisztina, Lucila Pascua és Monika Bosilj esetében még folynak az egyeztetések. Pascua sérülten érkezett Zágrábba és bár játszott, de a teljes felépüléséig több hónapra lenne szükség. A horvát csapat nem zárkózik el attól, hogy a következõ szezonban visszatérjen.

Az új igazolásokat tekintve, Iva Ciglar távozásával az irányítóposzton megüresedett egy hely. Ide érkezik Elina Babkina. A lettek örök reménysége eddig csapat nélkül volt idén. Az elmúlt szezont a Targovite együttesében kezdte, majd Prágában fejezte be. Az USK Praha gárdájában azonban nem tudott alapember lenni. Most ismét az Euroligában bizonyíthat. A zágrábi születésû 4-es, 5-ös poszton bevethetõ Ana Semren neve már többször szóba került a klubnál. Ezt megelõzõen négy évet húzott le Sibenikben, ahol tavaly a bajnokságban 17.9 pont és 5.9 lepattanó volt az átlaga.

A Novi Zagreb közleményébõl az is kiderül, hogy tárgyalnak Jelena Ivezic szerzõdtetésérõl. A játékos távozik Törökországból, de továbbra is légiósként képzeli el a jövõjét. Amennyiben külföldi szerzõdésre nem lesz lehetõsége, akkor szívesen látnák.

Hirdetés