Hirdetés
Hirdetés
USA

Nagy várakozás előzi meg a Minnesota Lynx-nél Napheesa Collier bemutatkozását:

:

Hirdetés

Az első három mérkőzését elveszítette a Minnesota Lynx. A WNBA 2021-es szezonjában majd pénteken mutatkozhat be a keretükben a Sopron Basket leendő légiósa Napheesa Collier, akitől a minneapolis-i gárda stábja azt várja, hogy összerázza a társaságot és érkezésével új lendületet adjon a csapatnak.

A három vereséget hozó rajt nem érkezett váratlanul Minneapolisban. Kayla McBride, Aerial Powers, Natalie Achonwa és Rennia Davis érkezett új igazolásként a klubhoz, így beépítésükre időt kell hagyni. Miközben már április elején egyértelműen látszódott, hogy igencsak elhúzódik a francia szezon és emiatt Napheesa Collier hetekre kieshet. Ami miatt mégis egy kicsit fájt a szakmai stáb és a szurkolók szíve, hogy a Phoenix Mercury-tól egylabdás végjátékban kaptak ki, a címvédő Seattle Storm ellen 19 pontos előnyt adtak le. Aerial Powers pedig combhajlító izom sérülést szenvedett és jelenleg nem bevethető.

“Tudom, hogy Phee igazi vezérként fog fellépni.” – nyilatkozta a klub közleményében Cheryl Reeve edzőnő, aki játékosa küzdőszellemét méltatta és azt emelte ki, hogy döntő pillanatokban a különbséget hozhatja. A Lynx szakvezetője szerint nem voltak kellően pontosak és ennek a hétnek az a feladata, hogy összecsiszolják a játékukat.

Napheesa Collier már a francia finálét követően éjszaka visszarepült az Egyesült Államokba, de lapunkban is hírt adtunk arról, hogy összesen hat negatív PCR -tesztet kellett felmutatnia a visszatéréséhez vezető lépcsőfokokon a liga előírásai és a nehézkes állami szabályozások betartása miatt. Így például a Seattle Storm ellen jelentős vezetésről elveszített derbit is kívülről követhette.

“Nehéz ezt megélni. Közel voltam és mégsem játszhattam.” – mondta a klub közleményében, de ezzel együtt dicsérte társait. Érdekes lesz figyelni és a klub sajtóanyaga is ezt emeli ki, hogy Kayla McBride mellett miként működik, akivel eddig csak ellenfélként találkozott Collier. A két játékos lemaradt a csapatfotózásról és ezt minap pótolták Minneapolisban. Az alábbiakba látható hivatalos sajtófotók így segítenek ráhangolódni a pénteki bemutatkozásra, amikor a Lynx a Seattle Storm vendége lesz.

Fotó: WNBA

Hirdetés