Hirdetés
Magyarország

Nagyarányú győzelmet aratott a DVTK a sereghajtó otthonában

PINKK Pécsi 424 - DVTK 43-83 (14-19, 12-26, 8-24, 9-14)

Bajnokság, 11. forduló
Kozármisleny, Kozármislenyi Sportcsarnok
Fodor Attila, Szilágyi Bálint, Horváth Csongor Béla (Balogh László György)

PINKK Pécsi 424: Mujovic 11, Jáhni 2, Vincze 3/3, Tenyér 7, Davis 14/3. Csere: Horváth -, Szücs -, Földing -, Zsilinszky 4, Pucz -, Borbás 2, Kovács -.

DVTK: Vorpahl 12/3, Aho 6, Hayes 22, Kiss 2, Jovanovic 13/9. Csere: Green 11, Kányási 10/6, Bacsó 0, Tóth 6, Vég-Dudás -, Oláh 1.

Hirdetés

A magyar bajnokság 11. fordulójának mérkőzésén a miskolci DVTK a sereghajtó Pécsi PINKK 424 csapatához látogatott, akik ellen nagyarányú, 43-83-as győzelmet arattak.

A találkozót a DVTK 6-0-ás hajrával indította, Jovanovic jóvoltából. Ekkor azonban Tenyér és Davis dobott kosarakat, amivel a hazaiak 4-6-ra zárkóztak fel. Majd Keyona Hayes pontjai következtek. Erre már a pécsiek nem tudtak reagálni, Jáhni hibázott dobást középtávolról, amivel a miskolciak kontrában támadhattak. Jovanovic-nál volt ismét a labda, aki támadást kezdeményezett, őt Zsilinszky Lilla faultolta dobás közben, így két büntetőt dobhatott. Kettőből egyet sikerült értékesítenie, amivel a DVTK 4-9-re növelte előnyét. Ezt követően Davis, majd Zsilinszky faragott le csapatuk hátrányából (8-9), egy ponton a hazai együttes. Ekkor Tóth Franka szerzett tempóból kosarat. Bár az állás alapján a diósgyőriek vezették a mérkőzés, a pécsiek mégis bíztató teljesítményt produkáltak az első negyed folyamán. 8-13-nál azonban Kányási Veronika szerzett pontokat indításból, mely után a hazaiak vezetőedzőjének kellett időt kérnie. A hátralévő időben sem jött ki igazán a papírforma. Davis dobott kosarat távolról, amivel a hazai együttes 4 pontra zárkózott fel, azonban Cheridene Green ziccerét követően a második negyed végül 15-19-ről folytatódhatott. A pécsiektől Davis ekkor már 8 dobott pontnál járt.

A következő etapot – a mérkőzés elejéhez hasonlóan – a DVTK rohama indította (17-28). Ezt követően azonban a pécsiek is megtáltosodtak és egészen 5 pontra dolgozták le hátrányukat (23-28). Ezután a miskolci együttes újból csak meglépett, és 10 pont fölé növelték előnyüket. 24-37-nél a hazaiak kérték időt. Visszatérve két és fél perc állt a vendégek rendelkezésére, hogy szépítsenek teljesítményükön. A nagyszünet előtti utolsó percbe érkezve azonban közel 20 pontra növelték a vendég előnyüket, és az első félidő végül 26-45-ös állással végződött.

A harmadik negyed Keyona Hayes kosaraival indult, sorozatban 5 pontot szerzett – majd Green is becsatlakozott (26-52) – így ismét a hazaiaknak kellett időt kérnie. Visszatérve Vorpahl is betalált, ezzel pedig 30 pontra nőtt a Miskolc előnye (26-56). Az etap közepéhez érkezve Keyona Hayes összesítve 18 dobott pontig jutott. A PINKK együttese továbbra sem talált fogást vendégükön. Lebontva a DVTK 20-0-ra vezette a harmadik negyedet, melyből a Pécs a továbbiakban sem tudott felállni. A csapatok közötti differencia végül 30 pontnál állandósult, a negyed pedig 34-69-es állással végződött. A záró szakasz első kosarai szintén a vendég oldalról érkeztek. Aho Nina értékesített büntetőket, majd Hayes volt sikeres, amivel 22. pontját szerezte meg. A Diósgyőri együttes azonban továbbra sem lépte át a régóta esedékes 40 pontos különbséget. 41-80-nál két perc volt hátra a találkozóból, Kiss Angelika szerzett pontot utoljára és a PINKK vezetősége kért időt eligazításra. Bár az eredmény nem tükrözi, a pécsi együttes egész szépen tartotta magát a záró szakasz során. Lebontva 9-12 volt az utolsó negyed állása, ekkor viszont Tóth Kranka szerzett tempóból kosarat. 43-83-ra változott az eredmény, amivel a Diósgyőr hivatalosan is 40 pontos győzelmet aratott Pécsett.

Hirdetés