Hirdetés
Magyarország

Nagyi Tímea az ELTE Fortis eredményes szerepléséről:

:

Hirdetés

Remek formát mutatott az utóbbi időszakban az Amatőr Nemzeti Bajnokság Zöld csoportjában szereplő ELTE Fortisban kosarazó magasbedobó, Nagyi Tímea. A BEAC saját nevelésű játékosa a kezdetekről, tervekről és az idei Fortis sikerek titkáról is nyilatkozott a klub honlapjának. 

A családi vérvonal okán, hiszen édesanyád is kosarazott – adta magát a kosárlabda?

Igazából nem miatta lett belőlem is kosaras. Későn kerültem a kosárvilágba, sokáig táncoltam, az töltötte ki a mindennapjaimat. Hetedikes koromban egy barátnőm csábított a BEAC-ba, egy évig párhuzamosan táncoltam és kosaraztam, utána viszont döntenem kellett és akkor tettem le a voksomat végleg a kosárlabda mellett. Édesanyám leginkább meglepődött, hogy ekkora fordulatot vett az életem, de nem miatta, magam miatt választottam végül ezt a sportágat.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy neked az első versenyző évek ki is maradtak a pályafutásodból. Ez nem jelentett hátrányt?

Nem tudtam, mire számítsak, amikor elkezdetem játszani, de utólag visszaemlékezve, nagyjából fél év alatt zárkóztam fel a többiekhez. A serdülő korosztályba kapcsolódtam be, Haris Ildikóhoz, aztán jöttek egymás után a különböző utánpótlás korosztályok. Úgy érzem, ha a kezdetekben volt is lemaradásom amiatt, mert későn érkeztem, ez az évek alatt kiegyenlítődött.

Mire emlékszel vissza a legszívesebben az utánpótlás éveidből?

Egyértelműen az országos döntőkre! Azok szerintem a legszebb időszakok egy csapat életében, amikor több napon át együtt vagyunk. Én Biankával és Nusival is jártam országos döntőn, mindegyikre nagyon jó visszaemlékezni.

Amikor kiöregedtél a junior korosztályból, milyen célok lebegtek előtted a kosárlabdát illetően?

Az egyértelmű volt, hogy nem szeretném abbahagyni, de az első pillanattól fogva a tanulás volt a fő fókuszban. Tisztában voltam vele, hogy a kosárlabdában már nem lesznek, lehetnek komolyabb ambícióim, de nem akartam elszakadni a sportágtól. Úgy érzem, a Fortisban jó helyen vagyok, szeretném elérni ezzel a csapattal a maximumot, amit magunkból ki tudunk hozni, úgy, hogy közben élvezzük a játékot minden egyes napon.

Az idei Fortis egyértelműen erősebbnek tűnik az előző évekhez képest, jelenleg ugye a tabella hatodik helyén álltok. Miben látod ennek a csapatnak a titkát?

Azt gondolom, az egyik oka az idei jó szereplésünknek, hogy többen vagyunk olyanok, akik az utánpótlás éveinkben együtt játszottunk hosszú időn át. Erős közösséget alkotunk, nagyon tudunk küzdeni egymásért. Fontos, hogy akárki van bent a pályán, a padon ülve is tudunk örülni a másik sikerének, egy jó dobásnak, lepattanónak, passznak, védekezésnek. Annus keze alatt szerintem sokat fejlődtünk, ő sok mindennel hozzásegített bennünket az idei jó szerepléshez.

Neked különösen jó szezonod van idén, többször dupla-duplával zártál, nemrég, a Dávid Kornél KA elleni meccsen pedig pont a Te tripláddal nyert a csapat. Emlékszel arra a pillanatra, amikor célba ért a dobásod?

Őszintén szólva, nem. Utólag persze visszanéztem azt a jelenetet, de ott, akkor nem fogtam fel, hogy az a dobás döntheti el a meccset. Hallottam az óriási örömöt a padról, attól még most is libabőrös vagyok.

Említetted a tanulást, és tudjuk, hogy a négyes döntőbe tartó egyetemi csapatnak is oszlopos tagja vagy. Mit tanulsz és milyen terveid vannak a jövőre nézve?

Az ELTE gazdálkodás-menedzsment szakán tanulok, most vagyok másodéves, elvileg jövőre diplomázom az alapképzésen. Nekem nagyon pozitív élményeket adott az egyetem, a kezdeti bizonytalanság után még jobban meghozta a kedvemet ahhoz, amit választottam. Az a jó, hogy ezt a tudást egy vállalaton belül több területen is tudom kamatoztatni, de hogy pontosan mit szeretnék csinálni, az még egyelőre csak körvonalazódik bennem. Jelenleg a tanulás és a kosárlabda mellett masszírozok és körmösként is dolgozom, lehet, hogy ezeket és az egyetemen megszerzett tudásomat ötvözve találom majd meg azt, ami hosszabb távon az utam lesz.

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés