Hirdetés
3x3

“Nagyon fizikálisak vagyunk, ami elengedhetetlen ehhez a játékhoz”:

:

Hirdetés

Múlt hétfő óta edzőtáborozik a 3×3-as válogatott. A hétvégi svájci torna előtt az M4 Sport kosárlabda magazinja forgatott a csapat edzésén.

Amikor 2014-ben elkezdtük – Medgyessy Dóra az egyetlen, aki akkor is tagja volt a csapatnak – egyikünk sem gondolta volna, hogy egyszer majd olimpiai selejtező jegyében kezdtünk neki az edzőtábornak. Inkább ezt kell a fejekben és a lelkekben helyre rakni.

– mondta Károlyi Andrea szövetségi kapitány, aki hangsúlyozta, hogy igen vegyesek az érzései.

“2016-ban Európa-bajnoki aranyérmet nyertünk, 2017-ben és 2019-ben világbajnoki ezüstérmesek voltunk. Ha innen nézzük, akkor elvárás lehet a kijutás. Ugyanakkor, ha a magyar női kosárlabdázás szempontjából nézzük, akkor mindenképpen bravúr. ” – tette hozzá válogatottunk szakvezetője a riportban.

Theodoreán Alexandra az összeszokottság fontosságát emelte ki.

Attól a naptól fogva, hogy kiderült a 3×3 ott lesz az olimpiai programban, minden magyar 3×3-as fejében ott van, hogy esélyünk lehet Tokióba kijutni. Velem sincs másként. Nagyon fizikálisak vagyunk, ami elengedhetetlen ehhez a játékhoz. Mindenkivel fel tudjuk venni a harcot. Az összeszokottság egy fontos erénye a csapatnak. Minél többet edzünk együtt, egyre erősebbek vagyunk, így az összeszokottság a kulcskérdés.

– mondta Theodoreán Alexandra, majd hozzátette: “Mindenki kellőképpen motivált. Olyan cél lebeg a szemünk előtt, ami elég ritka a magyar kosárlabdában. Fel van adva a lecke, de mi teljes mellszélességgel állunk elébe.”

Az olimpia egy évvel történő halasztása a sportolók terveit is átírta. Erről Medgyessy Dóra beszélt a riportban. “Az elmúlt szezonomat részben ezért csináltam végig az 5:5 szakágban. Ha tavaly lett volna az olimpia, akkor lehet, hogy már nem is játszok. Ezt az élményt nem szerettem volna elvenni magamtól és egy olyan lehetőség, ami nem biztos, hogy egy ember életében máskor megadódik.” – mondta a DVTK irányítója, aki reményét fejezte ki, hogy elérik az álmukat.

Még nem tudjuk, hogy milyen nehéz feladat vár ránk. Akármikor akármilyen nehéz és lehetetlen küldetés volt, azt mindig meg tudtuk ugrani. Én nagyon szeretném, hogy meg tudjuk csinálni és úgy érzem minden adott a sikerhez.

Hirdetés