Hirdetés
Magyarország

“Nagyon gördülékenyen halad a beilleszkedés”



:

:

Fotó: Hegedüs Gábor / MTK

Hirdetés

Az Utanpótlássport.hu portál Baa Dominikával, a TFSE-MTK fiatal tehetségével készített riportot. A 17 éves játékos Nagykanizsáról került a fővárosba és egyre nagyobb szerepet harcol ki magának a TFSE-nél. A bajnokság 10. fordulójában a Vasas Akadémia ellen 14 pontot szerzett.

Nagyon gördülékenyen halad a beilleszkedés, a hosszú nagykanizsai évek után tényleg igazi új otthonra leltem itt a fővárosban. A csapattársak és az edzők is abszolút tárt karokkal fogadtak, mindenben segítenek, az itt töltött néhány hónap alatt is már sokat tanultam és fejlődtem.

– nyilatkozta a lapnak Baa Dominika, aki a fejlődési pontokat így foglalta össze.

“Akadt néhány dolog, amit – a piros csoportban nyújtott kiemelkedő teljesítményem – alapján azt hittem, hogy már tudok, illetve az erősségemnek tarthatok, viszont az NB I/A-csoportba csöppenve rá kellett jönnöm, ez teljesen más szint. Az első pár hónap az alkalmazkodásról szólt. Sebességben és fizikailag is fel kellett vennem a ritmust. Például itt arra gondolok, hogy ami labdakezelésben a piros csoportban még elegendőnek bizonyult, itt már jobban oda kell figyelnem, gyakorlatilag minden egyes pillanatban kétszer akkora koncentrációra van szükség, mert szorosabb a védekezés, ezáltal nagyon könnyen eladott labda lehet belőle bármikor. De ugyanez igaz a dobóhelyzetekre is: kevesebb az idő, kevesebb a hely. Azonban összességében nem a támadó oldalon, hanem a védekezésben fejlődtem a legtöbbet. Az első osztályhoz viszonyítva ott volt a legnagyobb lemaradásom, és mostanra sikerült ezen a területen is javulnom.”

A teljes riport itt olvasható.

Fotó: Hegedüs Gábor / MTK

Hirdetés