Hirdetés
Archivum

Nagyon jó meccset játszott a francia válogatott az Egyesült Államokkal:

:

Hirdetés

Megkezdõdött az olimpiát felvezetõ legrangosabb felkészülési torna, mely során az Egyesült Államok három nagyvárosában a házigazdák válogatottja, illetve Franciaország, Ausztrália és Kanada vív mérkõzéseket.

Az elsõ játéknap helyszíne Delaware volt, ahol két mérkõzést rendeztek. Ezek közül az elsõn Ausztrália 80-67-re gyõzte le Kanadát. Az ausztrálok 29-13-as negyeddel indítottak, de ezt követõen Kanada rendezte sorait. A következõ három negyedet megnyerték. Az ausztráloknál Penny Taylor 19, Liz Cambage 16 ponttal zárt. Az UNIQA Sopron leendõ centere Cayla George másfél percet töltött a pályán.

Az Egyesült Államok válogatottja 84-62-re gyõzte le Franciaországot. Ez a két csapat vívta 2012-ben Londonban az olimpiai döntõt. Kicsit csalóka az eredmény, mert 25 kiváló percük volt a franciáknak. A félidõben mindössze 32-31-re vezettek az amerikaiak. A harmadik szakasz közepéig látótávolságban volt Valerie Garnier együttese, de a játékrész végére 63-46-ra léptek el a hazaiak.

A mérkõzés utolsó 15 percében már látványosan kiütközött a hazaiak fizikai fölénye. A záró szakaszban ennek megfelelõen nem volt kérdés a gyõzte kiléte. Mindkét szakvezetõ minden játékosának lehetõséget biztosított. A mezõny legeredményesebbje a 17 pontos Tina Charles lett.


Eredmények és statisztikák

Ausztrália – Kanada 80-67


USA – Franciaország 84-62


A további program

Július 29., péntek – Bridgeport
Ausztrália – Franciaország
Egyesült Államok – Kanada


Július 31., vasárnap – New York
Kanada – Franciaország
Ausztrália – Egyesült Államok

Hirdetés