Hirdetés
Magyarország

Nagyon közel volt a győzelemhez a Szekszárd

Atomerőmű KSC Szekszárd - Tango Bourges Basket 61-77 (20-19, 15-15, 15-15, 11-28)

Euroliga, 12. forduló
Szekszárd, Szekszárd Városi Sportcsarnok
Josip Jurcevic, Civil Güngör, Bojan Jovanic (Dragutin Ilic)

Atomerőmű KSC Szekszárd: Goree 8, Studer 9/3, Bálint 4, Mányoky 11/9, Holcz -. Csere: Hebard 13, Knrjic -, Miklós -, Szűcs -, Wallace 16/3.

Tango Bourges Basket: Alexander 2, Anderson 15/12, Guapo 11/3, Michel 4, Steinberga 10. Csere: Astier 11/3, Bancale , Duchet 20/15, Godin 4, Zodia .

Fotó: Rónási Márton / FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Euroliga 12. fordulójában az Atomerőmű KSC Szekszárd 77-61-es vereséget szenvedett hazai pályán a Tango Bourges Basket csapata ellen.

A mérkőzést Laetitia Guapo hárompontosa, illetve Yvonne Anderson sikeres büntetője indította, mellyel a Bourges csapata került 4-0-ás lépéselőnybe. A válasz ezután Mányoky Rékától érkezett, aki szintén távolról talált be, ezzel pedig Zseljko Djokics együttese egy pontra zárkózott fel. A hazaiak ezt követően 5-4-nél fordítottak meg a mérkőzést, méghozzá Studer Ágnes ziccerből szerzett kosarával. A pontszerzésnek ezzel azonban még nem ért véget. Következett ugyanis Anderson triplája, mellyel ismét a vendégek felé billent a mérleg, a Szekszárd ezúttal viszont nem hagyta meglépni ellenfelét – középtávolról Bálint Réka volt sikeres, mellyel a KSC 7-7-nél tudott egyenlíteni. A csapatok pedig ezután egy darabig fej-fej mellett haladtak. Kosárra ugyanis kosár volt a válasz, így egy-két pontnál nagyobb különbség nem alakult ki. A hatodik percben 12-9-et regisztrálhattunk, egy 4-0-ás szekszárdi periódus után, s ezt követően a játékot a Bourges vezetőedzőjének időkérése szakította meg. A pályára visszatérve az eddiginél agresszívabb kosárlabdát láthattak a nézők. A csapatok mind támadásban, mind védekezésben magasabb fokozatba kapcsoltak, mely egy nagyon fizikális játékot eredményezett. S bár a vendégek tartották a lépést, a következő percekben az előny a Szekszárdé maradt. Ekkor Zseljko Djokics tanítványai egy újabb futamot indítottak, éppen 6-0-nál jártak, amikor ismét a vendégek kértek időt eligazításra. A játék 18-11-ről folytatódhatott, a negyedből pedig bő másfél perc volt hátra. A maradék időt a vendégek pedig maximálisan kihasználták, nemcsak, hogy kiegyenlítettek, de 18-19-nél meg is fordították a mérkőzést. Az etapot azonban Sydney Wallace sikeres büntetői zárták, mellyel 20-19-re változott az állás, visszaadva a Szekszárdnak az egy pontos előnyt.

Fotó: Rónási Márton / FIBA.Basketball

20-19-ről folytatódhatott tehát a második felvonás. Zseljko Djokics tanítványai hatalmas elánnal kezdték a találkozót, lendületük pedig a második játékrészben sem csökkent. Studer Ágnes irányításával határozott, agresszív támadásokat láthattunk a hazaiaktól, míg védekezésben szintén koncentráltan játszottak. Ez pedig természetesen az eredmény alakulásán is tükröződött. Újabb másfél perc elteltével egészen pontosan 22-21-et regisztrálhattunk, amikor Alix Duchet süllyesztett egy triplát a KSC hálójába. Ezzel egy újabb bourgesi roham vette kezdetét, mígnem 5-0-ál Zseljko Djokics kért időt csapatának (22-26). Visszatérve azonban ismételten rendezni tudta sorait a szekszárdi együttes, egymásután kétszer is betaláltak közelről, így 26-26-nál újból egál lett az állás. Ezután pedig folytatódott a szokásos adok-kapok játék, mely egészen 31-34-ig tartott. Ekkor ugyanis a vendégek kerültek három pontos előnybe, s Zslejko Djokics vezetőedző kért időt a Szekszárd oldalán. A játék ritmusa a félidő hátralévő perceiben változatlan maradt. A csapatok ez idő alatt is fej-fej mellett haladtak, hol az egyik, hol pedig a másik fél vette magához az előnyt, ám, mint az első negyed végén, úgy most is a Szekszárdé volt az utolsó szó. A végső másodpercekben ugyanis Ruthy Hebard talált be közelről, mellyel 35-34-re változott az állás, így tehát a csapatok 1 pontos szekszárdi előnnyel kezdhették meg a nagyszünetet.

Fotó: Rónási Márton / FIBA.Basketball

A második félidő szinte ugyanúgy, ugyanott folytatódott, ahogy, s ahol az első befejeződött. Felváltva szerezték ugyanis a pontokat a csapatok, 39-36-nál jártunk, amikor a játékvezetők Cyesha Goree-nak ítéltek technikai hibát. A Szekszárd légiósa ugyanis kosárral tudott befejezni egy gyönyörű betörést, mely után faultot reklamált. Vehemens reakciójával azonban bírók nem értettek egyet, a kirohanásáért pedig technikait adtak neki, amiért Alix Duchet dobhatott büntetőt. E döntés bár nem szakította meg a hazaiak jó sorozatát, a vendégeknek viszont nagyobb lendületet adott, akik 41-40-nél ismét egy pontra tudtak felzárkózni. Ekkor következtek viszont Studer Ágnes és Ruthy Hebard pontjai, melyek növelni tudták a felek közti különbséget. A Bourges azonban továbbra sem adta fel a harcot. Kőkeményen kapaszkodtak ellenfelük után, s bár védekezésben voltak kisebb-nagyobb problémáik, jó százalékban sikeres támadásaikkal partiban tudtak maradni. Egy percre a negyed végétől 50-49-et regisztrálhattunk, ez az állás pedig megmaradt egészen a játékrész végéig.

Fotó: Rónási Márton / FIBA.Basketball

Kezdetét vette tehát a mérkőzés záró szakasza, mely hasonló izgalmakat tartogatott. Az utolsó tíz percet Pauline Astier sikeres tempója vezette fel, majd következett Ruthy Hebard sportszerűtlen hibája, amiért Laetitia Guapo állhatott vonal mögé. Ezután pedig szinte azonnal Sarah Michel volt sikeres, mellyel már 6-0-nál járt a Bourges. Az eredményjelző így 50-55-öt mutatott, majd következett Zseljko Djokics vezetőedző időkérése. A folytatásban viszont mintha valami megszakadt volna a Szekszárd oldalán. Míg a vendégek egyre határozottabban kosárlabdáztak, addig a KSC játékosai sorozatos hibákat követtek el a pályán. A hazai együttesnek legfőképpen az eladott labdákkal voltak problémái, így tehát nem meglepő, hogy újabb két perc elteltével a felek közti különbség egy pont híján 10 egységnyire nőtt. 50-59-nél tehát újabb hazai időkérés következett. A folytatásban pedig igencsak megnehezedett a dolga Zseljko Djokics együttesének. Tíz pontot kellett ugyanis ledolgozniuk, hogy utolérjék a Bourges-t, ellenfelük pedig enyhén szólva sem egyszerűsítette meg helyzetüket. Sőt, négy teljes percre a találkozó vége előtt még a hazaiak öt csapatfaultja is összegyűlt, így tehát minden hibáért kettőt dobhattak a vendégek. Két perc volt hátra a találkozóból, amikor 61-71-et regisztrálhattunk, a szekszárdi fordítás pedig sajnos egyre távolibbnak érződött. Leginkább a védőtérfélen mutatkozott meg a hazaiak fáradtsága, a mérkőzés hajrájában ugyanis már nem bírták tartani a Bourges játékosait. Az utolsó másodpercekben még egy pillanatra megszakadt a játék, Studer Ágnest kellett lecserélni, aki láthatóan kisebb sérülést szenvedett, majd az utolsó találatot Yvonne Anderson szerezte távolról, mely berögzítette a 77-61-es vendég sikert.

Fotó: Rónási Márton / FIBA.Basketball

Hirdetés