Hirdetés
Magyarország

Nagyon számít közönségére pénteken az NKA Universitas PEAC:

:

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Hirdetés

Pénteken 18 órakor a Ludovika FCSM Csata ellen kezdi meg a két győzelemig tartó párharcot az NKA Universitas PEAC, a legjobb négy közé jutásért.

A bajnokság egyik legfontosabb szakaszához érkeztünk, pénteken ugyanis hivatalosan megkezdődik a play off. Az alapszakaszban mutatott jó teljesítményének – 15 győzelem a 7 vereség mellett – köszönhetően harmadik helyről kezdheti a rájátszást az NKA Universitas PEAC. Hazai pályájuk erősségét jól mutatja, hogy mindössze a Sopron Basket tudott nyerni ellenük a Lauber Dezső Sportcsarnokban – a többi meccset sikerrel vették CSirke Ferenc tanítványai. A kedvező pozíció a rájátszásban azonban akkor ér majd igazán sokat, ha a folytatás is jól sikerül. A Ludovika-FCSM Csatát kell kétszer ugyanis legyőzniük ahhoz, hogy éremért játszhassanak a pécsiek. 

Csirke Ferenc és az edzői stáb napról-napra rengeteg munkát fektet a pécsi csapatba a szezon során, ennek köszönhetően pedig  most egy olyan lehetőség küszöbén állnak, amiről szezon elején még csak álmodozni lehetett.

“Megkezdjük a szezon legfontosabb szakaszát. Egy jól sikerült alapszakasz után vagyunk, de ez nem szabad, hogy elaltasson minket. Hazai pályán kezdünk, ezt mindenképp ki kell használnunk. Egy erős ellenféllel kell játszanunk, a Csata egy modern kosárlabdát játszó csapat, sokszor egy elég kellemetlen szerkezetben. Felkészültünk a támadásaikra, meg kell állítani a sok egy-egyeket. Támadásban ki kell használni az előnyöket, illetve a mostanában többször alkalmazott zónájukat is át kell játszanunk. Vannak sérült játékosaink, de remélem, hogy mindenki tudja vállalni a játékot. Várjuk a szurkolókat, hiszen eddig is nagy segítségünkre voltak a szezonban.” – nyilatkozta oldalunknak Csirke Ferenc vezetőedző.

Az NKA Universitas PEAC a budapesti Ludovika-FCSM Csatával alig két hete játszott bajnokit Budapesten, ami nem egészen úgy sikerült ahogy a pécsiek tervezték. Közrejátszott többek között az is a dolgok alakulásában, hogy közvetlenül a kezdés előtt Szücs Réka rosszulléte miatt kiesett a csapatból. A fővárosi találkozót a 26/6 pontig jutó Zele Dorina vezérletével 79-70-re a csatások nyerték. Most azonban itt a revans lehetősége, a pécsi együttes válogatott centere, Kiss Virág is nagyon fókuszál a Csata ellen.

“Nagyon készülünk a pénteki meccsre, hiszen legutóbb vereséget szenvedtünk tőlük, emiatt is szeretnénk revansot venni. Mi nem úgy teljesítettünk akkor, ahogy valójában tudunk, nem az a reális játékunk, amit ott mutattunk. Meg szeretnénk mutatni saját magunknak és mindenkinek, aki eljön, hogy annál sokkal jobban tudunk játszani. Nagyon nehéz a dolgunk egy olyan szerkezetű csapat ellen, ahol nincsen kimondottan magas posztú center, hiszen Zele Dorina is inkább hármas-négyes posztú játékos valójában. Nekem nehezebb is ilyenkor, jobban szeretek bent brusztolni a palánk alatt az ellenfél centere ellen, de meg kell találnunk azokat a dolgokat, amik a mi előnyünkre válhatnak.”– zárta gondolatait Kiss Virág.

Csirke Ferenc gárdájának most még nagyobb szüksége lesz szurkolóikra, hiszen az eddigiek során is sokszor átlendítették a pécsi lányokat egy-egy hullámvölgyön. Ami a Csata-PEAC párharcok történetét illeti, tízszer került egymással szembe a két fél, melyből hétszer pécsi, háromszor fővárosi siker született.

“A belépés ezúttal is ingyenes lesz, és szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, ahogy eddig is, Baranya megye minden szegletéből.” – olvasható a közlemény a peacpecs.hu honlapján. “A párharc második összecsapására Budapesten március 23-án, szerdán 19 órakor kerül sor, illetve amennyiben szükséges, a harmadik mérkőzés időpontja március 25. péntek 18 óra, a helyszín Pécs.”

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Hirdetés