Hirdetés
Európa

Nagyot hajrázó Fenerbahce és kurszki siker a Sopron csoportjában:

:

Hirdetés

A Sopron Basket Euroliga csoportjában két mérkőzést rendeztek szerdán. Drámai csaták kerekedetek.

A Fenerbahce 82-67-re győzte le a Lyon-t. Az eredmény nem adja vissza, hogy 35 percen át négy pontnál nagyobb különbség nem alakult ki a felek között. A Fenerbahce 65-65 után zárta 17-2-es sorozattal az összecsapást. Cecilia Zandalasini 24, Alina Iagupova 21 pontot ért el.

A Dinamo Kurszk hosszabbítást követően ünnepelhetett 92-86-os sikert az Arka Gdynia otthonában. Közel álltak az újabb bravúrhoz a lengyelek, akik kiváló kezdéssel 11 pontos előnyt építettek fel az első negyedben. Innen azonban a félidőre 43-39-re fordított a Kurszk, majd a harmadik etap végén 63-55-re mentek.

A Gdynia előtt mégis adódott győzelmi esély, hiszen a negyedik negyedben négy perc alatt 12-3-as szériát mutattak be. Az utolsó percbe érve 78-76-ra vezettek. DeWanna Bonner azonban egyenlített. Jöhetett a ráadás, ahol már lélektani fölényben játszott a jobb erőkből álló és több klasszist felvonultató orosz gárda. Roberto Iniguez tanítványai Glory Johnson 28, Epiphanny Prince 20 és DeWanna Bonner 16 pontjával behúzták a sikert.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés