Hirdetés
Archivum

Nagyot hajrázott a Phoenix Mercury, de végül a Seattle Storm került elõnybe:

:

Hirdetés

A Seattle Storm 91-87-re legyõzte a Phoenix Mercury-t a WNBA elõdöntõjének elsõ mérkõzésén és ezzel 1-0-ra vezet az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharcban.

A Seattle Storm vasárnap igazi díjesõben részesült: Breanna Stewart-ot választották MVP-nek, Natasha Howard lett a legtöbbet fejlõdött játékos a ligában. Sue Bird pedig megkapta a Kim Perrot Sportsmanship Award-ot. Az ünnepi pillanatok után egy nagyon kemény meccs várt a Seattle Storm-ra. A pontgazdag és összesen 11 triplát hozó elsõ negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok: 10 perc után 26-24-re a Mercury vezetett. A második negyedben 43-37-nél volt esélye ellépni a Storm-nak, de ezzel még nem éltek. A Mercury jól tartotta magát, a félidõben 54-50-es hazai elõnyt regisztrálhattunk. Az elsõ 20 perc kisebb közjátékkal és Diana Taurasi kireklamált technikai hibájával zárult.

A harmadik negyed elején úgy tûnt, hogy a Seattle Storm tud lényegesen higgadtabb maradni. Gyorsan nõtt a hazai elõny, 5 perc telt el ebbõl a szakaszból és egészen 70-54-re elléptek. Innentõl jellemzõen 10 egység felett járt a differencia ebben az etapban. Az utolsó 10 percnek 79-67-rõl vágtak neki a csapatok. A Mercury mindent megtett a felzárkózás érdekében. Ügyesen használták ki, hogy rendkívül pontatlanná vált támadásban a Storm. Másfél perccel a vége elõtt 89-87-nél nyílt lett a gyõztes kiléte. A Storm azonban végül nem engedte ki a kezébõl a sikert. A gyõztes gárdában Breanna Stewart 28 pontot ért el, melybõl 19-et az elsõ félidõben szerzett, Jewell Loyd pedig 23 ponttal zárt. Közte a meccs utolsó hét seattle-i pontja a nevéhez fûzõdik.

A Phoenix Mercury együttesében Yvonne Turner 11 és fél percet töltött a pályán, 1 lepattanót jegyeztek fel a statisztikai lapjára. A párharc keddrõl szerdára folytatódik Seattle-ben.

Eredmény
Seattle Storm – Phoenix Mercury 91-87 (24-26, 30-24, 25-17, 12-20)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Seattle Storm javára.

Statisztika

Hirdetés