Hirdetés
Archivum

Nagyot hajrázott a Szekszárd, de 3 pont megmaradt a DVTK elõnyébõl:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK 60-57-re legyõzte a KSC Szekszárd együttesét szerdán este a 7. fordulóból elõrehozott találkozón.

A szekszárdiak már az évad elsõ három találkozóján bizonyították, hogy a korábbi évekhez képest versenyképesebbek lettek a dobogóesélyes csapatokkal. Magyar Gergely együttese ezúttal is ennek megfelelõen kezdett. Három perc telt el a mérkõzésbõl, amikor 6-2 állt az eredményjelzõn. Ezt követõen Rasheed triplájával került közelebb a DVTK, majd a negyed közepén egyenlített is. Fej-fej mellett haladt a két együttes, de szinte végig a KSC-nél volt az elõny. 15-11 után Horváth Bernadett hármasával közelített a DVTK, hogy aztán 18-18-nál Tina Jovanovic ismét egyenlítsen büntetõbõl. A negyed végén Mansaré juttatta újra vezetéshez a vendégeket.

A második szakaszban közel hat percen át mindössze egyetlen duplát jegyzett a Szekszárd és ez idõ alatt 12-2-es szériát produkált a DVTK. A játékrész közepén már 30-22-es állást regisztrálhattunk. A lélektani 10 pontot azonban nem tudta elérni a hazai gárda. Studer Ági és Theodoreán Alexandra révén a félidõ hajrája Magyar Gergely tanítványainak sikerült jobban. Eközben a DVTK a játékrész utolsó négy percében mezõnykosarat nem szerzett, Horti büntetõje gyarapította egyedül a hazai pontok számát. Végül a szünetben 31-28-as eredményt jegyezhettünk fel. A statisztikát szemlélve két adat az igazán árulkodó, a Szekszárd 19-14-re vezetett a lepattanók tekintetében. Ez azonban 12 eladott labdával párosult, amelyre különösen a második negyed elején építhetett a DVTK.

A harmadik negyed Strange duplájával indult és ismét Maikel Lopez együttese ragadta magához a kezdeményezést. Amikor Tatsiana Likhtarovich triplája behullott 40-32-re ellépett a DVTK. Az idei szekszárdi csapat erejét mutatja, hogy ezt a rohamot is sikerült megállítaniuk. Demirovic sikeres távoli vállalása után újra szoros volt az állás. A harmadik szakasz hajrája Tina Jovanovic pillanatait hozta, aki egymás után háromszor is eredményesnek bizonyult. Magyar Gergely ugyan idõt kért, de 48-35-nél már 13 ponttal ment a hazai gárda. Ezen 10 perc hajrájában a vendégeknek egy céljuk lehetett, hogy 10 pont alá jöjjenek. Ezt Barber vezérletével meg is tették.

A záró szakasz 49-41-rõl indult és a szekszárdiak ott folytatták, ahol a harmadik negyed utolsó percében abbahagyták. Az egész meccsen remek formát mutató Rymarenko és a végül 25 pontig jutó Scekic vezérletével a 35. percben 51-50-nél már csak minimális különbség mutatkozott a felek között. A DVTK nem találta a ritmust, lépéshiba, eladott labda is becsúszott ekkor hazai oldalon. Az utolsó három percbe érkezve Czank Timi 55-52-es elõnyhöz juttatta a DVTK-t, majd azt kihasználva, hogy Studer Ági egy büntetõt hibázott, Czank újabb duplájával 57-53-ra módosította az állást. Studer Zsuzsa azonnal válaszolt és 57-55-nél az utolsó két percbe érkezve a DVTK kért idõt. Nem tudta növelni elõnyét a hazai csapat, sõt a Szekszárdnak is lett volna esélye az egyenlítésre. Ekkor sem született pont. 48 másodperc volt hátra, amikor Likhtarovich 59-55-re módosította az állást, amit szekszárdi idõkérés követett. Scekic 59-57-re hozta fel a csapatát és ezt követõen 8 másodperccel a lefújás elõtt jött a taktikai szabálytalanság a vendégektõl. Azzal, hogy Czank egy büntetõt hibázott, maradt izgalom az utolsó másodpercekre is. Demirovic triplája viszont lejött a gyûrûrõl és így nyert a DVTK.

Eredmény
Aluinvent-DVTK – Atomerõmû KSC-Szekszárd 60-57 (18-20, 13-8, 18-13, 11-16)

Hirdetés