Hirdetés
Archivum

Nagyot hibáztak az argentinok a mezekkel:

:

Hirdetés

Javában zajlik Limában a Pánamerikai Játékok, ahol a nõi kosárlabda torna az argentinok hibája miatt került a figyelem középpontjába.

Fotó: Lima 2019

Fotó: Lima 2019

Csütörtökön Argentína és Kolumbia készült csoportmeccseit játszani. Óriási tét mellett dobták volna fel a labdát, hiszen minden józan számítás szerint az USA mögötti második továbbjutó helyrõl kellett döntenie ennek a rangadónak. Ugyanakkor a meccset végül nem játszották le.

Fotó: Lima 2019

Fotó: Lima 2019

Argentína lépett volna pályára világos mezben és Kolumbia sötétben. A találkozóra azonban az argentinok is a sötét szerelésükkel érkeztek. A játékvezetõk és az ellenõr cserére szólította fel a csapatukat, de Limában a sportolói falu a nõi kosárlabda meccsek helyszínétõl másfél órányi autóútra van. Nem volt mód visszautazni a világos mezekért. Hosszas tanácskozás után végül 20-0-val Kolumbia kapta meg a gyõzelmet.

Argentína számára a vereség azt jelenti, hogy már matematikailag sem vívhatja ki a továbbjutást a csoportjából. Lényegében játék nélkül estek ki a tornáról. A kínos helyzet után a csapatvezetõ Hernán Amaya és a sportigazgató Karina Rodríguez azonnal benyújtotta lemondását.

Fotó: Lima 2019

Fotó: Lima 2019

Hirdetés