Hirdetés
Európa

Nagyot küzdött a Győr, de nem sikerült a visszavágón legyőzni a Basket Landes-t

Basket Landes - SERCO UNI Győr 83-75 (25-26, 17-18, 23-11, 18-20)

Euroliga, 11. forduló
Mont de Marsan, Espace Francois Mitterrand
Esperanza Mendoza, Emma Perry, Martina Mekelova (Francisco Javier Castillo Centeno)

Basket Landes: Peterson 15/6, Djaldi-Tabdi 13, Geiselsoder 7/3, Bussiere 5/3, Chery 7. Csere: Pardon 5, Salvadores 14/3, Macquet 5, Ewodo 8, Burdick 4.

SERCO UNI Győr: Dubei 11/9, Carleton 17/9, Slocum 13/9, Goree 11/3, Anigwe 15. Csere: Dombai 5/3, Ruff-Nagy-, Török 3/3.

Fotó: FIBA.basketball

Hirdetés

Az Euroliga 11. fordulójában a SERCO UNI Győr 75-83-as vereséget szenvedett a Basket Landes otthonában.

A Basket Landes ellen szerzett egyedül győzelmet a SERCO UNI Győr, így az itthoni sikert kint is meg szeretné ismételni a csapat. Azóta mind a két gárda kerete átalakult, így végképp izgalmas találkozó elé néztünk. A mérkőzés első pontjai büntetőből születtek, de a győri játékosok hamar felvették a ritmust, és Anigwe vezetésével 9-6-ra vezettek. Dubei és Carleton is nagyon szép hárompontost dobott, azonban Petersontól és Ewodotól egyből jött a válasz (10-18). Ezt követően látványos kosárlabdát láthattak a nézők, mind a két csapatnál szebbnél-szebb megoldásokból születtek a pontok, és egymás után estek a kosarak. A negyed végére 1 pontra faragta a Landes a hátrányát (25-26).

Salvadores és Pardon pontjaival már a második negyed elején átvette egy rövid időre a vezetést a Landes, de Slocum triplájával és Dombai büntetőivel újra győri oldalra billent a mérleg (29-31). Időkérés után a hazaiaknak ment jobban, de a két pontos győri vezetést sikerült tartani (37-39). Sokáig nem született kosár, amit Djaldi-Tadbi ziccere tört meg (40-39). Carletonnak voltak jó helyzetei, amiknek köszönhetően félidőre is megmaradt az előnye a Győrnek, 42-44 állt az eredményjelzőn. Bridget Carleton a 12 pontjával a mezőny legeredményesebbje volt ekkor.

Fotó: FIBA.basketball

A nagyszünet után a hazai csapat kezdett ellépni a Győrtől, de Cziczás László még időben kért időt (47-44). 1 pontra megközelítették az ellenfeleiket a győriek, de nagyobb különbség kezdett kialakulni, és a találkozó során először 59-48-ra vezetett a Landes. Rengeteget hibáztak a győri lányok, de Goree hosszas kosárcsend után újra tudott érvényesülni (60-50). Geiselsoder hárompontosára Carleton válaszolt, így maradt a 10 pontos differencia, és 65-55-ös eredménnyel ért véget a negyed.

Az utolsó 10 perc elején is a pontatlanság jellemezte a játékot, kimaradt helyzetek és eladott labdák jellemezték az első két percet. Török Ágnes triplája végre behullott, 65-58-ra zárkóztak a vendégek. Djalbi-Tabdi percei következtek, aki kiválóan játszott össze Petersonnal, és a kettejük játéka tovább növelte a különbséget (74-60). Slocum kosarai lehetőséget adtak a zárkózásra, és Dubei hármasával csak nyolc pont lett a hátrány (76-68). Sorozatban több jó védekezése is volt a győrieknek, ezzel megakasztották a Landes játékát, így Julie Barennesnek kellett kikérnie az idejét (78-70). Salvadores triplája másfél perccel a lefújás előtt célt ért (83-70), így hiába igyekezett Anigwe és Slocum szorossá tenni a találkozót, 83-75-ös végeredménnyel ért véget a mérkőzés. Sajnos nem sikerült hazai pályán is legyőzni a Basket Landes csapatát, így továbbra is sereghajtó a csoportjában a SERCO UNI Győr. A hazaiaktól a 15 pontos Alexis Peterson lett a legeredményesebb, míg a győriektől Bridget Carleton emelkedett ki 17 ponttal és 9 lepattanóval.

Fotó: FIBA.basketball

 

Hirdetés