Hirdetés
Archivum

Nagyot küzdött a Sopron Olaszországban, de gyõznie nem sikerült:

:

Hirdetés

A harmadik negyedben 44-20-ra vezetett a Schio a Sopron ellen, de Székely Norbert együttese nem adta fel és sikerült nyílttá tennie a mérkõzést. A végjátékban azonban nem hibáztak az olaszok, így 59-50-es gyõzelmet arattak.

Olaszországban lépett pályára csütörtök este a Sopron. Székely Norbert együttesére a forduló elõtt 3 vereséggel és 1 gyõzelemmel álló Schio várt. A hazaiak az utóbbi hetekben nem mutattak jó formát, de ezúttal remekül kezdtek és alig több mint két perc alatt 8-0-ra léptek el. A Sopron még idõben magához tért az elsõ percek hibáiból és a negyed utolsó 3 percébe fordulva Horti egymás után szerzett két dupláját követõen 14-12-re zárkóztak fel. Sajnos a negyed végjátékára kicsit megtört a lendület, így 22-15-ös hazai elõnyrõl árulkodott az eredményjelzõ 10 perc játékot követõen.

A második negyed rendkívül rosszul sikerült. Két és fél perc után 25-15-nél már 10 pontra hízott a differencia. Ebben a játékrészben a soproniak mind az 5 pontját Kurasova szerezte egy triplából és egy duplából. Eközben a másik oldalon Cohen, Nadalin, Masciadri, Macchi és Ford is eredményes volt, így a szünet 34-20-as hazai elõny mellett érkezett el.

A harmadik negyed elején is folytatódott a „hagyomány”. Ismételten beragadt a Sopron és egy 9-0-s futás után már 44-20-ra vezettek az olaszok. Eldõlni látszott a találkozó sorsa, amikor a Schio is elkezdett belehibázni a mérkõzésbe. A harmadik szakasz utolsó 3 percében mindössze egy McCarville dupla érkezett a hazai oldalon, miközben a Sopron Kurasova, Krnjic és Fegyverneky révén 13 pontot ért el. 30 perc után, így már „csak” 46-33-as elõnyben voltak a hazaiak.

A magyar bajnoki címvédõ lendülete a negyedik etapra sem tört meg. 5 perccel a lefújás elõtt 47-42-nél már kifejezetten nyílt volt a csata. Mielõtt azonban elkezdhettünk volna reménykedni, betalált Macchi, majd Ford és McCarville pontjai után 52-42-nél a lényeges kérdések eldõltek. Hatalmasat küzdött a Sopron, de ez a felzárkózás sokat kivett a lányokból, a végjátékban már nem tudott pontos lenni Székely Norbert csapata. A vége 59-50 lett.

A Sopron legeredményesebbjének a 14 pontos Olexandra Kurasova bizonyult, de ki kell emelni Horti Dóra 11 pontját és 9 lepattanóját is. A másik oldalon Macchi szerzett 16 pontot és Cheryl Ford neve mellé került 13 pont, illetve 10 lepattanó.

Eredmény
Beretta-Famila Schio – UNIQA Euroleasing Sopron 59-50 (22-15, 12-5, 12-13, 13-17)

Statisztika

Hirdetés