Hirdetés
Európa

Nagyot küzdött az NKA Universitas PEAC, de végül vereséget szenvedett a Ramla otthonában

Elitzur Landco Ramla - NKA Universitas PEAC 69-58 (20-13, 14-11, 21-21, 14-13)

Európa Kupa, 5. forduló
Ramla, Kiryat Menachem
Emmouil Tsolakos, Mikheil Vartanov, Nikolaos Triopanos (Merab Ratishvili)

Elitzur Landco Ramla: Austin 22, Babkina 9/9, Baron -, Rotberg 14/6, Mosby 16/3. Csere: Mbaka 8, Danan -, Dudásova -, Eliyahu -, Fleischer -, Kayuf -.

NKA Universitas PEAC: Burdick 11, Calhoun 15/9, Katanic -, Kiss 16/6, Wentzel 5/3. Csere: Laczkó 2, Kaszás-Pap -, Kötő -, Sanchez 2, Selcova 7/3.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Európa Kupa ötödik fordulójában az NKA Universitas PEAC 69-58-as vereséget szenvedett az Elitzur Landco Ramla otthonában.

A mérkőzést Tyrone Mosby találata indította, melyre Cassidie Burdicktől érkezett a válasz. A PEAC légiósa büntetőkből volt sikeres. A felek ezután is fej-fej mellett haladtak, mígnem a Ramla 7-4-nél három pontos előnyt alakított ki magának. Nem telt el viszont sok idő, és a pécsiek Sierra Calhoun triplájával kiegyenlítettek (7-7). A vezetést azonban nem tudta átvenni Jovan Gorec együttese. Következőnek ugyanis Shakira Austin talált be, amivel ismét a hazaiak felé billent a mérleg. A Ramla ezután még nagyobb lendületet vett, és egy 9-0-ás sorozattal közel tíz pontra növelték a felek közti különbséget. 16-7-nél tehát pécsi időkérés következett. A rövid taktikai eligazítás után a PEAC magabiztosabban tért vissza a pályára. Jovan Gorec tanítványai azonban továbbra is túl sok hibát vétettek, amiket a hazai együttes mind megbosszult. Így tehát, kevesebb, mint egy perc leforgása alatt a differencia elérte a 10 pontot (19-9). A negyed utolsó pereiben Kiss Virág és Wentzel Nóra játéka dominált, amivel a Pécs összesen négy pontot tudott lefaragni hátrányából.

Fotó: FIBA.Basketball

A második felvonás 20-13-ról kezdődhetett, és a játékrész első kosarát Maxuella Lisowa Mbaka szerezte. Hatalmas harcok folytak a pályán, a Ramla dominanciája pedig még a képernyőn keresztül is érezhető volt. Bár a PEAC sem adta fel a küzdelmet, Jovan Gorec együttesének ennél többre volt szüksége a fordításhoz. Három perc elteltével 22-13-at regisztrálhattunk, vagyis ez idő alatt csupán egy találat született. Ekkor következett Elina Babkina távoli, illetve Shakira Austin közeli találata, melyek még határozottabbá tették a Ramla előnyét. A Pécs azonban továbbra sem találta a ritmust. A játékukat tekintve a potenciál megvolt bennük, hogy szorosabbá tegyék a mérkőzést, keménységük viszont nem egyezett a hazaiakéval. 27-15-nél a Ramla időkérése miatt állt a játék, majd visszatérve Cassidie Burdick dobhatott két büntetőt. Kettőből csupán egy találat született. A folytatásban viszont Sierra Calhount is dobás közben faultolták, aki pedig mindkét büntetőjét értékesítette. A különbség azonban továbbra is 11 pont maradt, a válasz ugyanis azonnal érkezett Eden Rotbergtől. Egy pillanat alatt igazi adok-kapok játék kerekedett. A nagyszünetig azonban a differencia csupán egy pontot változott, így a felek végül 34-24-ről fordulhattak.

Fotó: FIBA.Basketball

A második félidő is hasonló ritmusban folytatódott. Kosárra-kosár volt a válasz, így a különbség három perc elteltével sem változott. Ekkor 39-29-et regisztrálhattunk. A Ramla legnagyobb fegyverének továbbra is Shakira Austin számított, aki a mezőny legjobbjaként már 14 pontnál járt. A PEAC oldaláról Sierra Calhoun állt Austin játékához a legközelebb, aki pedig 12 pontot gyűjtött. Ez azonban láthatóan nem volt elég. A vendégek egyre több hibát vétettek, nemcsak védekezésben, hanem támadásban is, amit a Ramla mind ki is használt. 46-34-nél ismét Austin dobott kosarat szerzett labdából, ez pedig már időkérésre kényszerítette Jovan Gorec vezetőedzőt. A pécsiek azonban visszatérve sem tudták igazán rendezni soraikat. 52-40-et mutatott az eredményjelző, amikor is a negyed utolsó egy perce következett. Előszőr Eden Rotberg talált be távolról, majd Sierra Calhountól érkezett a válasz. A játékrész végén a különbség ismételten tíz pontot állt, 55-45-ről kezdődhetett tehát a mérkőzés záró szakasza.

Fotó: FIBA.Basketball

Az utolsó etap első percében a PEAC, hosszú idő óta előszőr, ismét tíz pont alá férkőzött. A védőtérfélen azonban továbbra is voltak hiányosságaik, ami jóval nehezebbé tette dolgukat. Ezt a Ramla nagyon okosan kihasználta, amivel magabiztosan tudták tartani előnyüket. Pergett az idő, amikor Wentzel Nóra süllyesztett egy hármast az ellenfél hálójába. A válasz viszont ismét a hazai oldalról érkezett (61-50). Ezután lelassult a pontszerzés, a játék ritmusa azonban változatlan maradt. Nagyon gyorsan kosárlabdáztak a csapatok, amivel a hibák száma is megnövekedett. 63-52-nél végül a Ramla időkérése vetett véget a rohanásnak. A folytatásban viszont egyre inkább biztosabbá vált a hazaiak sikere. Három percre a találkozó vége előtt a különbség továbbra is tíz ponton táncolt, a PEAC pedig nem találta a fogást ellenfelén. 69-56-ot mutatott a kijelző, amikor kezdetét vette a mérkőzés hajrája. A pécsiek minden energiájukat mozgósították, de csupán egy további találatot sikerült szerezniük a lefújásig. Az Elitzur Landco Ramla – NKA Universitas PEAC találkozót végül 69-58-ra a Ramla együttese nyerte. A Pécs legponterősebb játékosa a 16 egységig jutó Kiss Virág lett, míg Cassidie Burdick 11 pont, 11 lepattanós dupla-duplát ért el. A mezőny legjobbja viszont a 22 ponttal záró Shakira Austin lett.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés