Hirdetés
Magyarország

Nagyot küzdött, de 20 ponttal alulmaradt a Csata török riválisával szemben

Ludovika-FCSM Csata - Orman Genclik 66-86 (18-24, 22-25, 14-14, 12-23)

Európa Kupa, 5. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
Mendoza Holgado, Kucirek, Marchis (Kunosic)

Ludovika-FCSM Csata: Horváth 13/9, Lelik 15, Hegedűs 9, Carey 4, Toman 3/3. Csere: Balogh 1, Zele 10, Angyal, Gyöngyösi 5, Böröndy 6.

Orman Genclik: Robinson 15/3, Fitik, Uzun 12/6, McCowan 30, Lucet 19/15. Csere: Avci 1, Gokdemir, Gezgin 9/9.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

Az Európa Kupa 5. fordulójában a Ludovika-FCSM Csata 86-66-os vereséget szenvedett az Orman Geclik gárdájától.

A hétvégi bajnoki mérkőzéshez képest Zele Dorina és Gyöngyösi Janka is bevethető volt a Csatánál. A műtéten átesett Simon Zsófiára viszont hosszabb ideig nem számíthat a szakmai stáb. Török oldalról négy tripla és egy 2+1-es megoldás vezette fel az összecsapást, de mindent megtett a Csata, hogy látótávolságban maradjon. Hegedűs Janka és Lelik Réka dupláival, illetve Toman Petra hárompontosával tartotta a lépést Tursics Krisztián együttese. Az első negyed második felében is a vendégek domináltak. A különbség 17-7-nél érte el a 10 pontot. Innen Lelik Réka triplája után 19-12-re még feljött a Csata, de a folytatásban 24-12-re elszakadt az Orman Genclik. Tursics Krisztián az utolsó két percbe érve időkéréssel igyekezett rendezni a sorokat. Szigorított védekezésén a Csata, így sorrendben Zele Dorina, Lelik Réka és végül a dudaszó pillanatában Böröndy Vivien találataival 24-18-ra felzárkóztak a mieink. A második negyedet pedig Horváth Bernadett duplája vezette fel. 24-20-nál 8-0-s szériát regisztrálhattunk. Lendületben maradt a magyar csapat, Gyöngyösi Janka is betalált, majd Horváth Bernadett triplát értékesített. Ezzel 26-25-re feljött a Csata.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Időkérés után ismét a vendégek kerültek fölénybe. Két triplájuk is célt ért, illetve Teaira McCowan dominanciájára építve magas posztokon is igyekeztek uralni a mérkőzést. 35-25-nél ismét megugrottak 10 egységgel. A Csatának azonban jó távoli dobásokkal – Horváth Bernadett, Lelik Réka és Zele Dorina volt eredményes távolról – 42-35-re sikerült felzárkóznia. A félidő hajrája két nagy fordulatot tartogatott. Előbb elléptek 47-35-re a törökök. Ekkor Tursics Krisztián ismét magához rendelte tanítványait és hajrá az első negyedhez hasonlóan jól sikerült. Hegedűs Janka öt pontjával zárt a Csata, így 49-40-re visszazárkózott. A félidőben a Csatánál Lelik Réka 11, Hegedűs Janka 9 pontnál járt. Török oldalon Teaira McCowan 17 pontját kell kiemelni. A statisztikán azt láthattuk, hogy a Csata 37-ből 16-ot, míg az Orman Genclik 31-ből 17-et értékesített mezőnyből. A harmadik negyedet Teaira McCowan újabb villanása vezette fel. A törökök négy perc alatt 58-40-re elléptek. Ez a 9-0-s futás pedig alapjaiban határozta meg a folytatást.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hatalmasat küzdött a Csata, a lehetőségek azonban rendre kimaradtak. A mieink kosárcsendjét Lelik Réka törte meg, de sokáig ezt az egy magyar találatot jegyezhettük fel. A harmadik negyed utolsó három percében 60-42 után Stasha Carey duplájával és Horváth Bernadett triplájával kezdte meg a felzárkózást a Csata. A játékrész utolsó másfél percében pedig Zele Dorina és Böröndy Vivien 2+1-es helyzeteivel vett új lendületet a fővárosi gárda. Az utolsó másodpercekben Böröndy Vivien két büntetőjével visszaállt a félidei 9 pontos differencia. A záró etapnak 63-54-ről vágtak neki a felek. A negyedik negyed elején Danielle Robinson ismét kétszámjegyűre növelte a vendégek előnyét. A Csata első találatát Zele Dorina szerezte, akinek eközben azzal is meg kellett küzdenie, hogy begyűjtötte a negyedik hibáját. Hamarosan Horváth Bernadett is csatlakozott hozzá. Érezhetően megtorpantak vendégek támadásban és ezt igyekeztek kihasználni Tursics Krisztián tanítványai. Horváth Bernadett és Lelik Réka révén 68-60-ra zárkóztak fel. Ez a nyolc pont volt a legkisebb különbség. A Robinson-McCowan-Lucet hármas pont akkor és annyit tett hozzá, hogy tartsa csapata stabil előnyét. Egy 10-0-s futással 80-62-re elszakadtak és innentől nem lehetett kérdés a győztes kiléte. A hajrában mindkét oldalon pályára kerültek az addig kevesebb lehetőséget kapó játékosok. A különbség a végére a 20 pontot is elérte. Az Orman Genclik 86-66-os sikert aratott.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés