Hirdetés
Archivum

Nagyot küzdött három csoportmeccsén Minszkben a válogatottunk:

:

Hirdetés

Szombaton befejezte szereplését Minszkben az Európa Játékok 3×3-as tornáján a magyar válogatott. Hétfõn még a helyszínrõl arra kértük Süle Krisztina szövetségi kapitányt, hogy röviden foglalja össze a tapasztalatokat.


 

A magyar csapat három fõvel, Benke Sára, Böröndy Vivien és Jáhni Zsófia összeállításban szerepelt a tornán. Németország kiemelkedett a csoportunkból, míg Csehország és Románia ellen még csere nélkül játszva is sikerült két hosszabbítást kivívni. Végül ezekben alulmaradt válogatottunk, így nem jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba.

A szombati játéknapon a németek ellen kezdtünk. „Mivel aznap az elsõ meccsen a csehek legyõzték a románokat, tudtuk, hogy ha tovább szeretnénk jutni a csoportból, akkor mindkét meccset hozni kell.” – kezdte visszatekintését Süle Krisztina, majd így folytatta:

„A németek ellen sajnos rosszul kezdtük a találkozót, hamar elléptek tõlünk, utána mar csak futottunk az eredmény után. Ha az erõviszonyokat nézzük, a németek kiemelkedtek a csoportból, erõs felnõtt csapattal jöttek Minszkbe, mivel Amszterdamban a FIBA Világbajnokságon nem voltak ott.”

Románia ellen már tét nélkül lépett pályára a magyar csapat. Addigra eldõlt, hogy Németország és Csehország lesz a két továbbjutó.

„A román meccset nagyon meg akartuk nyerni, szerettünk volna gyõzelemmel búcsúzni. Kiélezett küzdelem volt, ahol három másodperccel a vége elõtt vezettünk 2 ponttal, onnan sikerült a románoknak egyenlíteniük egy utolsó másodperces kétpontossal. Újabb hosszabbításos meccs jött. Itt már szintén nem kedvezett nekünk, hogy csak hárman voltunk.” – értékélt Süle Krisztina.

Az Európa Játékok tapasztalatait összefoglalva elmondható, hogy a hozzáállás, a játék miatt nem lehet hiányérzet, ugyanakkor ezen a szinten az egy fõ hiánya már óriási lépéshátrány. „A lányok mindent megtettek, de a negyedik ember hiányában, hamar elfogytunk. Azt mondtam elutazás elõtt, hogy kis szerencsével és hatalmas akarttal bejuthatunk a nyolc közé. Az akarattal nem volt gond, sajnos az a kis plusz most hiányzott.”

A magyar csapat szerdáig tartózkodik Minszkben. A regenerálódásé a fõszerep jelenleg, hiszen nyáron még mindenkire nagy feladatok várnak.

„Vasárnap délelõtt kimentünk a szurkolói zónába, sétáltunk a városban, néztünk még 3×3 csoportmeccseket, próbáljuk folyamatosan feldolgozni a történteket. Délután pedig közösen végignéztük a felnõtt válogatott meccseit és szurkoltunk nekik! Büszkék vagyunk rájuk! Gratulálunk!” – fogalmazott Süle Krisztina, majd így zárta beszélgetésünket:

„Szerda reggel utazunk csak haza, addig különbözõ sporteseményekre megyünk szurkolni a magyaroknak. Hétfõn délelõtt a judósoknak szorítottunk, délután megnézzük a 3×3 döntõket. Holnap valószínû atlétika versenyre megyünk.”

Hirdetés