Hirdetés
Archivum

Nagyot küzdöttek a magyar lányok az Európa Játékok nyitányán:

:

Hirdetés

Pénteken megkezdõdött Minszkben az Európa Játékokon a 3×3-as kosárlabda torna. A magyar válogatott hosszabbításos meccsen maradt alul Csehországgal szemben. Szombaton kétszer is pályára lépnek a mieink. Az esti megnyitó elõtt Süle Krisztinát kértük értékelésre.

A Benke Sára, Böröndy Vivien, Jáhni Zsófia trió alkotta csapatunkra Csehország várt pénteken délelõtt. Három fõvel, csere nélkül szerepel a tornán Süle Krisztina és Delmis Angéla együttese. Az elsõ találkozó rögtön óriási csatát hozott, melynek végén hosszabbításban maradtak alul a mieink. „A lányok nagyot küzdöttek, le a kalappal elõttük. Persze voltak hibák, amiket ki kell javítanunk a következõ meccsekre, de leginkább azon múlt, hogy hárman voltunk.” – kezdte értékelését Süle Krisztina.

Kiválóan kezdett válogatottunk, az elsõ percben 4-1-re léptünk el. A folytatásban pedig öt ponttal is vezettek a magyar lányok. A mérkõzés második felében azonban felzárkóztak a csehek. „Az elsõ holtpont 10-5-ös vezetésnél jött el. Utána tartottuk magunkat. A hosszabbítás nem nekünk kedvezett, mert nyilvánvalóan akkor már fáradunk folyamatosan. Így is lett volna lehetõségünk befejezni a meccset, négyszer támadtunk érte. Nem játszottunk jól a hosszabbításban, kicsit elfogytunk és ez megbosszulta magát.” – összegzett a szövetségi kapitány.

Szombaton 10 óra 25 perctõl Németország, majd 12 óra 15 perctõl Románia lesz a rivális. „Úgy megyünk neki az utolsó két csoportmeccsnek, hogy mindent megteszünk a továbbjutás kiharcolása érdekében. Kis szerencsével és hatalmas akarattal sikerülhet.” – zárta beszélgetésünket Süle Krisztina.

Az elsõ napon a németek 21-8-ra legyõzték Romániát. Egy vegyes gárdát raktak össze rutinosabb profikkal és az egyik legjegyzettebb fiatal, feltörekvõ tehetségükkel. A legnagyobb név ugyanis az Egyesült Államokban, Oregonban tanuló Satou Sabally. Õ tavaly Sopronban az U20-as Európa-bajnokságon az All-Star ötösbe is bekerült. Ama Degbeon pedig az Umeával bajnok lett Svédországban. Ott a bajnoki döntõ MVP-jének választották 14.5 pontot, 7.8 lepattanót, 2.3 szerzett labdát és 1.8 gólpasszt átlagolva.

Románia a mieinkhez hasonlóan a FIBA Világbajnokságon is érintett. A Marginean, Ursu – fél nagycsapatuk ott szerepel. A minszki együttesükbõl viszont sokak számára ismerõs lehet Eli Pavel, a ZTE egykori légiósa. A klubszintrõl ismerhetjük még a Szatmárnémetit erõsítõ és legutóbb a román fináléban is eredményesen játszó Lázár Andreát. Hiába a komoly támadó-potenciál náluk a németek szigorú védekezésével nem tudtak mit kezdeni pénteken, a 30 mezõnykísérletükbõl 6 lett sikeres.
 

Hirdetés