Hirdetés
Európa

Nagyüzem a válogatott szünet után:

:

Hirdetés

A válogatott szünet után az európai bajnokságok többségében a hétvégén teljes fordulót rendeznek.

Oroszországban már csütörtökre beiktattak egy játéknapot és vasárnap nem bajnoki, hanem a helyi kupa csatározásai jönnek. Egészen pontosan az elődöntők, méghozzá továbbra is légiósok nélkül.  A Dinamo Kurszk fogadja a Novoszibirszket, míg az Orenburg a Jekatyerinburgot. A továbbjutás egy meccsen dől el és a finálét a tervek szerint december 22-én este vívják. Törökországban az elmúlt évad döntősei, a két Euroliga csapat, a Fenerbahce és a Cukurova találkozik. Mindkét gárda erősített a válogatott szünetben. A Cukurova egyenesen három játékossal és szeretnének elmozdulni az alsóházból. A Galatasaray eközben nem hibázhat a Samsun otthonában, viszont érdekes lesz figyelni a Botas-t. Török sajtóhírek szerint ismét pénzügyi gondok mutatkoztak a klubnál.

Spanyolországban Simon Zsófia csapata a Mann Filter a Zamorát látja vendégül. A Girona és a Salamanca is botlott a szünet előtt. A címvédő az Al-Qazeres Extremadura, a trónkövetelő az Araski ellen javítana. A szezont kiemelkedő formában kezdő Tenerife és a Valencia csatája a hétvége rangadója. Franciaországban a Lyon már pénteken este verte a Nantes alakulatát. A Lattes Montpellier a Villeneuve d’Ascq, a Bourges a Tarbes vendége lesz. Egyik gárdára sem vár könnyű túra így a válogatott szünet után. Olaszországot figyelve a Schio Palermóba látogat. A Reyer Venezia a Battipagliát, míg a Ragusa a Vigarano-t fogadja.

Lengyelországra is érdemes lesz figyelni, hiszen a Sopron a Gdynia ellen folytatja az Euroligában. Ők rögtön bajnoki presztízsrangadóval indítanak a Wisla Krakow ellen. Ennek a párharcnak óriási múltja, de most esélyes a Gdynia. A CCC Polkowice a Poznan ellen bízhat a jó folytatásban. A Sleza Wroclaw az AZS Uniwersytet Gdański vendége lesz. Szlovákiában mindhárom élcsapatra magabiztos siker vár. Romániában az élcsapatokat nézve a Sepsiszentgyörgy a Brassó vendége lesz, a Szatmárnémeti a Kolozsvárt fogadja.

 

Hirdetés