Hirdetés
Archivum

Nagyüzem az európai pályákon:

:

Hirdetés

A hétvégén igazi nagyüzem lesz az európai pályákon. Rajtol az orosz rájátszás, Spanyolországban csúcsrangadót rendeznek, de a többi topligában is lesznek érdekes meccsek.

Vasárnap rajtol a rájátszás Ororszországban. A negyeddöntõ párharcokhoz már közöltünk részletes beharangozót. A papírforma szerint a címvédõ UMMC Jekatyerinburg, a Dinamo Kurszk és a Nagyezsda Orenburg is favorit. Törökországban úgy érkezik el a 22. bajnoki forduló, hogy nemzetközi porondon már nincsen csapatuk állva. Erre senki sem gondolt a szezon elõtt. Krivacevic Tijana csapata kedd után vasárnap is rangadót játszik. A listavezetõ, de kisebb gödörben lévõ Cukurova ellen akár esélyük is lehet a bravúrra. A Fenerbahce a Canik vendégeként nem hibázhat, ahogy a Hatay az Adana ellen sem. A középmezõnyben a Mersin-Ormanspor csata ígérkezik érdekesnek.

Spanyolországban a Salamanca – Girona csúcsrangadó uralja a címlapokat. Óriási a tét, hiszen jó eséllyel eldõlhet az alapszakasz elsõ helye. A két élcsapat mögötti közvetlen üldözõboly tagjai a kötelezõ siker megszerzésének reményében léphetnek pályára. Franciaországban a Bourges vendégjátéka a Landes otthonában a hétvége kiemelt meccse. A Lyon a Mondeville, a Lattes Montpellier a Hainaut Basket otthonában húzhatja be az újabb diadalt. A Carolo-nak lehetnek nehéz percei a Landernau csarnokában. Olaszországban a listavezetõ Reyer Venezia nem hibázhat Empoliban. A Famila Schio-t – különösen a törökországi túra után – megszorongathatja az Allianz Geas S.S.Giovanni. A Ragusának kötelezõ a siker a Battipaglia ellen.

Szlovákiában a negyeddöntõk szerdai lezárása után majd jövõ héten jönnek az elõdöntõk. Lengyelországból a Wis³a CanPack Kraków – Artego Bydgoszcz rangadó kívánkozik az élre. A Polkowice, a Gdynia és a Wroclaw esélyesként lép pályára. Romániában pedig a felsõházban az élcsapatok közül a Sepsiszentgyörgyre brassói vendégjáték vár, a Szatmárnémeti pedig Aradon szerepel.

Hirdetés