Hirdetés
Archivum

Nantes rendezi 2017-ben a 3×3-as Világbajnokságot:

:

Hirdetés

Pénteken a FIBA bejelentette, hogy 2017. június 17. és 21. között a franciaországi Nantes városa ad otthont a 3×3-as Világbajnokságnak. Ez lesz a szakág történetének negyedik Világbajnoksága.

Az idõpont azt mutatja, hogy a FIBA visszarakja nyárra a rendezvényt. Az idei, azaz a 2016-os Világbajnokságot majd október 11. és 15. között bonyolítják le Kínában.

A nantes-i Világbajnokságon 20 férfi és 20 nõi válogatott vehet részt, méghozzá a Világranglista 2016. november 1-ei állása alapján. A mérkõzéseket és az egyéni számokat egyetlen pályán bonyolítják le az esemény jobb követhetõsége érdekében. Ezt láttuk már az U18-as VB-n Asztanában is.

Tekintve, hogy Franciaország évek óta milyen eredményes és komolyan veszi a 3×3-as szakágat, biztos, hogy rendkívül profi rendezvényre számíthatunk. Ráadásul Nantes a napokban ad otthont a nõi kosárlabda olimpiai selejtezõtornának és parádés a helyi közönség.

A FIBA azt is bejelentette a közelmúltban, hogy 2017-ben a kínai Chengdu lesz a 3×3-as U18-as Világbajnokság házigazdája.
 

Hirdetés