Hirdetés
Európa

Napheesa Collier lehet a Fenerbahce téli igazolása:

:

Hirdetés

Bár még nagyon messze van a téli átigazolási időszak és sok minden történhet addig, de egy tengerentúli lap jó eséllyel ellőtte az információt a Fenerbahce várható téli erősítéséről. A WNBA 2019-es “Év Újonca” szerződhet Törökországba.

A UConn helyi sajtóját adó Hartford Courant című lap összeállítást közölt arról, hogy az egyetem női kosárlabda csapatának végzősei közül mely játékosok hol folytatják Európában pályafutásukat. Ebben kiemelik, hogy Katie Lou Samuelson a Carolo Basket csapatával megkezdte az Európa Kupa szereplését. Ami azonban eddig még nem látott napvilágot információ, hogy a cikk szerint Napheesa Collier januárban érkezik a Fenerbahce együtteséhez.

Fotó: WNBA.com

A fiatal tehetség legutóbb a 3×3-as kosárlabda kapcsán került a címlapokra, hiszen besegített az amerikai válogatottnak Világranglista pontokat gyűjteni az ANOC World Beach Games alkalmával. Nyáron Napheesa Collier a Minnesota Lynx együttesében kezdte meg profi karrierjét és a WNBA legjobb újoncának választották 2019-ben. A csapat mind a 34 alapszakasz mérkőzésén kezdőként számítottak rá és összességében 13.1 pontot, 6.6 lepattanót, 2.6 gólpasszt, 1.91 szerzett labdát átlagolt.

A Fenerbahce idén még veretlen. Magabiztosan hódították el az Elnöki Kupát. Ezt követően szállították a kötelező sikert a bajnokság első fordulójában. Az Euroliga nyitány alkalmával pedig a Gironát verték egy remek meccsen 86-82-re.

Hirdetés