Hirdetés
Archivum

Nápolyban az Universiade válogatott:

:

Hirdetés

Szombaton este megérkezett Nápolyba az Universiade helyszínére a magyar válogatott. Csapatunk szerdán Csehország ellen debütál, addig edzésekkel készülnek a magyar lányok.

Az Aho Nina, Szücs Réka, Bach Boglárka, Szücs Lilla, Doktor Anna, Török Ágnes, Kováts Gabriella, Kuttor Enikõ, Kaposi Pálma, Benke Sára, Kovács Vanessza és Tóth Tímea alkotta magyar válogatott az utazós szombati nap után vasárnap már edzett a helyszínen.

A szakmai stábból Magyar Bianka edzõ elmondta lapunknak, hogy a küldöttségek napi egy óra edzésidõt kapnak a csarnokban. Ezt természetesen labdás foglakozásokkal maximálisan ki is használja a szakvezetés. Ennek kiegészítéseként a délelõtti órákban erõnléti jellegû munka zajlik. Ehhez rendelkezésre áll a szálloda konditerme és a medencéje. Nem sikerült végül a helyszínre felkészülési meccset lekötni, de így is igyekeznek tartalmasan felépíteni a napokat.

Az edzõterem 30 km-re található a szállástól, de ekkor lehetõség nyílik a tengerpart adta lehetõségeket is kihasználni. Csapatunk jó hangulatban és bizakodva várja a rajtot. Július 3-án, szerdán mutatkoznak be a mieink 13 órától Csehország ellen. Másnap 17 óra 30 perctõl Japán lesz a rivális, majd a csoportkört július 5-én, pénteken 10 óra 30 perctõl Ukrajna ellen zárjuk.

Az elsõ rivális Csehország, akikrõl elõzetesen viszonylag keveset tudni. „Õk is ott voltak két éve az Universiadén. A FISU szabályai szerint elõre nem adják ki a játékoskereteket, így nem látjuk, hogy mennyit változott azóta az összeállításuk. Az étteremben látjuk a játékosaikat. Õk is hasonló szerkezetûek, mint mi. Fizikálisak és vannak magas játékosaik is. Hasonló játékerõt képviselhetnek és izgalmas meccsre számítunk. Szeretnénk gyõzelemmel debütálni szerdán!” – mondta lapunknak Magyar Bianka.

Hirdetés