Hirdetés
USA

Narancssárgában a fegyveres erőszak ellen:

:

Hirdetés

A WNBA, mint a sportliga és a játékosok gyakran szólalnak fel fontos társadalmi kérdésekben. Az egyik kampány a “Wear Orange”, amely már 2013 óta a fegyveres erőszak elleni szimbolikus kiállás jelképe.

2013-ban Chicagóban tévedésből egy helyi alvilági banda tagjai lőtték le az utcán a 15 éves Hadiya Pendleton-t, aki ezt megelőzően nem sokkal Barack Obama második elnöki beiktatásán is fellépett. A lány barátai narancssárgában adóztak az emléke előtt és azóta ez szimbólummá vált.

Napjaink eseményeit követve mondani sem kell, hogy hatványozott fontossága van a fegyveres erőszak elleni felhívásnak. Ahogy a “Wear Orange” mozgalom felhívása fogalmaz, “még egy világjárvány idején is emlékeztetnek minket a fegyveres erőszak közösségeket átvevő pusztító erejére.” Kiemelik, hogy a rasszizmus miatt fokozottan veszélyezteti a fegyveres erőszak, ideértve a rendőri erőszakot is, a színes bőrűeket.

A WNBA játékosok szakszervezete olyan kezdeményezést indított, melyben a sportolók “the W wears orange” felsőben hívják fel a figyelmet.

A fenti a játékosok kezdeményezése. A liga pedig eközben az Egyenlő Igazságszolgáltatásért (Equal Justice Initiative) szervezet munkáját támogatja. A múlt héten elindított “Bigger Than Ball” felhívás lógójával ellátott termékeket lehet megvásárolni és annak bevételét teljes egészében ezen szervezet kapja.


Hirdetés