Hirdetés
Európa

Natalia Hejkova: még soha nem tapasztaltam ilyet:

:

Hirdetés

Pénteken vált hivatalossá, hogy lefújták a cseh bajnokságot. A március 13-án esedékes tabella alapján hirdettek bajnokot, mely az akkor veretlen és a mezőnyből toronymagasan kiemelkedő USK Praha lett.

A prágai fölényhez nem férhetett kétség, a 18 győzelmük alkalmával 2082 pontot értek el. Ez átlagban 115,7 szerzett pontot jelent. Ennek ellenére Natalia Hejkova sem tagadta, hogy igencsak furcsa érzés az újabb bajnoki címe.

Olyan még soha nem fordult elő velem, hogy a pályán kívül ítélték oda a bajnoki címet. Furcsa és ismeretlen helyzet, és nem tudom, hogy örüljek-e … Valószínűleg hasonlóan élték meg a játékosok, hogy lett egy ilyen elismerésük.

– mondta a basket.sk portálnak Natalia Hejkova, akinek ez volt a 23. bajnoki címe. Három csehszlovák, tíz szlovák, kettő orosz és nyolc cseh aranyérme van. Az Euroligában pedig minden idők legeredményesebb edzője, akit a FIBA Hírességek Csarnokába is beválasztottak. A nagy sikerért azonban, hogy újra felérjen Európában a csúcsra a cseh klubbal, nem szállhattak harcba.

“Egyike az utolsó bajnoki szezonomnak a mostani, így nem lehetek elégedett, függetlenül az eredményektől. Hihetetlen, amit múlt vasárnap óta néhány nap alatt átéltünk. A helyzet szó szerint óráról órára változott. Áttanulmányoztuk alaposan a FIBA bejelentését, nem mondják ki, hogy törölték az Euroliga mérkőzéseit, csak felfüggesztik a szezon végéig. Ettől függetlenül nehéz mást elképzelni. Pénteken a FIBA döntése után ült össze a cseh liga, meghozták a határozatokat, majd utána szinte azonnal elindultak a légiósok haza.” – foglalta össze a történéseket Hejkova, aki januárban hosszabbított az USK Prahával, így nyáron folytatja a munkát a cseh fővárosban.

Fotó: uskbasketz.cz

 

Hirdetés