Hirdetés
Európa

Natalia Hejkova: “Nagyszerű lenne hatodik alkalommal elhódítani az Euroliga trófeát”:

:

Hirdetés

Múlt héten gyűjtötte össze egy csokorba a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) a női kosárlabda Euroliga legeredményesebb edzőit. Natalia Hejkova 11 Final Four részvétellel és 5 győzelemmel vezeti a rangsort. Ennek kapcsán a basket.sk portálnak nyilatkozott.

A riportban Natalia Hejkova elmondta, hogy nagyon sokan gratuláltak neki a szurkolók közül és a szakmából is. Talán a legjobban Pokey Chatman szavai estek a számára, aki a legendás Pat Summitt-hoz hasonlította.

Hangsúlyozta, hogy hiányérzete a 11 Final Four-t tekintve lényegében minden olyanról van szó, ahol nem nyertek. Komoly fordítva a szót, a 2002-es lievin-i négyes döntőt emelte ki, ahol a Rózsaheggyel “mutathattak volna többet” és a 2017-es jekatyerinburgi Final Four elődöntőjét idézte fel, ahol sokáig vezettek, de hosszabbítást követően kikaptak a Kurszktól. Az USK Praha pedig végül a negyedik helyen zárt.

A hatodik Euroliga győzelem esélyéről így vallott:

Nagyszerű lenne hatodik alkalommal elhódítani a trófeát. A lányok sincsenek önbizalom hiányában. Teja Oblak például a lista megjelenése után azzal gratulált, hogy megyünk és “megnyerjük a hatodikat. Ez nem kérdés.”

A járvánnyal járó korlátozások idején Pozsonyban tartózkodott. A prágai egyéni edzéseket a segítői irányították. Szemműtét miatt ugyanakkor Hejkova is járt már a lezárások feloldása óta a cseh fővárosban.

Az új szezon előkészületeivel kapcsolatban véleménye szerint nehéz tervezni a második hullám veszélye miatt. Nem tudni, hogy mi lesz ősszel a bajnokságban, a nemzetközi sorozatokat tekintve és nekik az USK Prahánál még azt is meg kell várni, hogy a WNBA pontos menetrendje miként alakul. Mikor csatlakozhatnak be az Egyesült Államokból érkező légiósok.

A klubokat a FIBA vezetői megkérdezték a félbeszakadt 2019/2020-as évad lezárásáról. A prágai klub amellett érvelt, hogy ne legyen ősszel nyolcas döntő. Hejkova szerint átalakult keretekkel nem sok értelme lett volna.

Végezetül beszélt a cseh klub jövő évi terveiről.

Az alapcsapatunkból Cristina Ouviña Valenciába szerződött. Valériane Vukosavljević-Ayayi szintén eligazolt. Helyükre Maria Conde és a horvát válogatott hátvéd Ivana Dojkic érkezett. Ne feledkezzünk meg arról, hogy Alena Hanusova sem folytatja az USK kötelékében.

– összegzett Hejkova, akit kérdeztek a szlovák kapitányi posztról is. Ennek kapcsán nem titkolta, hogy többször szóba került a neve, de nem tudta összeegyeztetni egyéb kötelezettségeivel. Az utóbbi időben ezért már nem is hívták. Neki szüksége van a nyári feltöltődésre. “Úgy néz ki, hogy én már Prágában fogom befejezni edzői karrieremet.” – zárta a beszélgetést.

Fotó: uskbasket.cz

Hirdetés