Hirdetés
Archivum

Natalia Hejkovát Szlovákiában a Kosárlabda Hírességek Csarnokába választották:

:

Hirdetés

A pozsonyi Holiday Inn nagytermében tartották hétfõn este a Szlovák Kosárlabda Szövetség hagyományos gáláját. Ezen a 2017-es esztendõ egyéni díjainak átadásán túl kihirdették azt, hogy 2018-ban kik kerültek be a helyi kosárlabdasport Hírességek Csarnokába. Natalia Hejkova is ebben a rangos elismerésben részesült.

Natalia Hejkova eredményeit senkinek sem kell bemutatni. A szlovák edzõnõ ötször nyert Euroligát, kétszer a Ruzomberok, kétszer a Szpartak Moszkva és egyszer az USK Praha csapatát vezette Európa csúcsára. Nem véletlen, hogy most kapta meg Hejkova ezt a megtisztelõ elismerést. Amikor tavasszal bajnok lett Csehországban USK Praha, az volt pályafutása 20. nemzeti bajnoki címe az összes állomáshelyét figyelembe véve. Válogatott szinten Hejkova 1999-ben Európa-bajnoki 4. helyet szerzett Szlovákiával, amivel a 2000-es Olimpiára is kijutott a hazája válogatottjával.

 
„Különös érzés, nem számítottam arra, hogy beválasztanak a Hírességek Csarnokába. Ez az elismerés általában a visszavonulás után érkezik. Én még aktív vagyok. Utánaszámolva azonban már 30 éve dolgozok az edzõi pályán. Óriási elismerés ez számomra.” – mondta Hejkova, aki a 2017-es esztendõ teljesítményéért „Év edzõje” díjban is részesült. „Nagyszerû év volt, de mégsem lehetünk teljesen elégedettek. A Final Four-ban 1.6 másodpercre voltunk a döntõtõl és sokan azt mondták, hogy a végsõ gyõzelemre is lett volna esélyünk. Hiányérzetem van emiatt, az egy elkerülhetõ vereség volt.”

Hirdetés