Hirdetés
Archivum

NCAA: az ötszöri hosszabbítás rekordját is beállították:

:

Hirdetés

Sok tekintetben történelmi egyetemi szezon az idei az Egyesült Államokban. Az NCAA nõi kosárlabda bajnokságának legmagasabb osztályában sorra állítják be vagy döntik meg a rekordokat a csapatok. Ezúttal a Divízió I-ben a hosszabbítások számának rekordját állították be.

A University of Memphis együttese ötszöri hosszabbítás után 100-97-re verte a Temple gárdáját. A Divízió I-ben eddig mindössze egyszer került sor ötszöri ráadásra, míg 2007. február 22-én a Drexel és a Northeastern csatája jutott ilyen magaslatokba.

A péntek hajnali találkozón 22 alkalommal volt döntetlen és 17 alkalommal változott a vezetõ csapat kiléte. Úgy nézett ki, hogy a második és a harmadik hosszabbítás eldöntheti a meccset. A második ráadás hajrájára ugyanis a Memphis kezdõcsapatából már két játékos is kipontozódott. Bár sikerült kiegyenlíteniük, de a harmadik ráadásban egy 10-3-as szériával a Temple 80-73-ra ellépett. A gyõzelmet azonban nem tudták megszerezni, amikor a Memphis újra utolérte riválisát, a lélektani elõny már náluk volt és a késõbbiekben ez döntött.

Az idei évadban már Európában is rendeztek olyan tétmeccset, melyen 25 percet tettek hozzá a rendes játékidõhöz a csapatok. Ezt az olasz másodosztályban játszották december elején.

Hirdetés