Hirdetés
Archivum

NCAA: Balla Bernadett dupla-duplája, Csutorás Fanni 25 pontja:

:

Hirdetés

A tengerentúlon a hétközi egyetemi játéknapokon ismét több magyar érdekeltségû találkozót rendeztek. Ezúttal is szép egyéni teljesítményekrõl érkeztek hírek. Balla Bernadett dupla-duplát ért el, Csutorás Fanni 25 pontig jutott.

Kezdjük az összefoglalónkat a Duquesne mérkõzésével. Szamosi Amadea és Szécsi Orsi csapata 68-63-as vereséget szenvedett a La Salle University gárdájától. A két csapat az elsõ félidõben fej-fej mellett haladt, a Duquesne 29-27-re vezetett. A második félidõ elején ugyan fordított a La Salle, de ezt követõen fokozatosan ellépett a Duquesne. A játékrész felénél 47-36-nál már 11 pontos differenciát regisztrálhattunk. A találkozó végjátékában azonban 4 percig nem talált be a magyar lányokat felvonultató gárda és a La Salle összességében egy 17-5-ös szériával zárta le a mérkõzést. Szécsi Orsi 28 perc alatt 4 pontot és 7 lepattanót jegyzett, míg Szamosi Amadea 3 percet töltött a pályán.

Az Oral Roberts University 84-78-ra verte a Lamar University alakulatát. Az ORU a második félidõ elején már 50-36-ra vezetett, de a Lamar 65-65-nél egyenlített. Az igen fordulatos és pontgazdag végjátékban sokáig nem alakult ki jelentõs különbség, majd 56 másodperccel a lefújás elõtt lépett el 4 ponttal az ORU. Ezt az elõnyt pedig sikerült végig megtartani. Balla Bernadett a tengerentúlon elõször ért el dupla-duplát 12 ponttal és 11 lepattanóval. Ez volt sorozatban a negyedik mérkõzés, amikor Bernadett kétszámjegyû lepattanót jegyzett.

A Florida International University számára nem jött össze a siker, az UNC Charlotte alakulatától 79-68-as vereséget szenvedtek. A Charlotte az egész találkozót uralta és már 17 ponttal is vezettek. Lábady Zsófia 30 perc alatt 8 lepattanót szedett le.

Csutorás Fanni csapata az Iowa Western Community College az Arkansas Baptist College-t verte 109 70-re. A két csapat között már a félidõre 21 pontos különbség alakult ki. Csutorás Fanni 25 egységig jutott, leszedett 5 lepattanót és kiosztott 7 gólpasszt. Csutorás egymás után második alkalommal jutott 25 pontig. 

Hirdetés