Hirdetés
Archivum

NCAA rájátszás: egyik oldalon papírforma, a másikon meglepetéshalmaz:

:

Hirdetés

Szombat és vasárnap hajnalban az NCAA rájátszásnak harmadik fordulóját rendezték. Mindössze nyolc csapat van versenyben, de csak a tábla egyik felén érvényesült a papírforma.

A Bridgeport-i Régió döntõjében az elsõ kiemelt UConn és a második kiemelt University of Texas találkozik. A UConn 98-38-ra kiütötte a Mississipi State gárdáját, Breanna Stewart 22 ponttal és 14 lepattanóval vette ki a részét a sikerbõl. A Texas egy szorosabb mérkõzésen Imani Boyette dupla-duplájával (18 pont, 10 lepattanó) 72-64 arányban múlta felül a UCLA-t.

A Dallasi Régióban hasonló módon érvényesült a papírforma. A régió döntõjét az elsõ helyen rangsorolt Baylor és a második Oregon State vívja. A Baylor a 30 pontos Nina Davis kiemelkedõ egyéni teljesítményével 78-58-ra gyõzte le a Florida State alakulatát. Az Oregon State pedig Jamie Weisner 38 pontjával 83-71-re múlta felül a DePaul-t.

A Sioux Falls-i Régió hozta az elsõ meglepetéseket. A negyedik kiemelt Syracuse és a hetedik Tennessee jutott el a régió döntõjébe. A Syracuse elõször került fennállása során a legjobb nyolc közé, miután Alexis Peterson 25 pontjával 80-72-re legyõzték az elsõ helyen rangsorolt South Carolina-t. A Tennessee 78-62-re verte a harmadik Ohio State alakulatát. Itt Mercedes Russell lett a legeredményesebb a gyõztes csapatból, 25 pontot szerzett.

A Lexingtoni Régióban szintén a negyedik és a hetedik, azaz a Stanford és a University of Washington vívja a finálét. A Stanford egy emlékezetes mérkõzésen 90-84-re verte az elsõ helyen rangsorolt Notre Dame gárdáját. A késõbbi gyõztes Stanford 10 pont feletti elõnyt adott le és az utolsó percig teljesen nyílt volt a mérkõzés sorsa. A Washington pedig a harmadik Kentucky-t múlta felül 85-72 arányban. Itt a gyõztes csapatban a 30 pontos Talia Walton-tól érkezett egy extra dobóteljesítmény.

Ágrajz


 

Hirdetés