Hirdetés
Archivum

NCAA rájátszás: kialakult a Final Four mezõnye:

:

Hirdetés

Lezajlottak a regionális döntõk az NCAA nõi kosárlabda bajnokságának rájátszásában, így kialakult a Final Four mezõnye. Mindössze egy elsõ helyen kiemelt csapat, a UConn jutott el a négyes döntõbe.

A Bridgeport-i Régió döntõjében a UConn 86-65-re legyõzte a University of Texas-t. A szoros elsõ negyed után a félidõre 15 pontos elõnyt alakítottak ki Geno Auriemma tanítványai és ezt innentõl kezdve végig is vitték. A UConn sikerébõl Breanna Stewart 21 ponttal és 13 lepattanóval vette ki a részét.

A Dallasi Régió döntõjében az Oregon State 60-57-re legyõzte az elsõ helyen rangsorolt Baylor-t. Fordulatos meccs volt, ahol 9 pontos elõnyt alakított ki a félidõre az Oregon. A harmadik negyed végére azonban felzárkózott a Baylor és innentõl kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az Oregon legjobbja Jamie Weisner lett 16 ponttal és 8 lepattanóval.

A Sioux Falls-i Régió döntõjében a Syracuse 89-67-re legyõzte a Tennessee-t. A Syracuse a 29 pontos Alexis Peterson vezérletével végig kézben tartotta a meccset, de az igazán nagy különbség csak a végjátékban alakult ki.

A Lexingtoni Régióban a University of Washington csapata 85-76-ra múlta felül a Stanfordot. A Washington a 22-7-es elsõ negyeddel került lépéselõnybe. Ezt követõen a Stanford többször felzárkózott, de fordítani nem tudott. A gyõztes csapatból a beszámolók Chantel Osahor teljesítményét dicsérik, aki 24 pontot és 18 lepattanót szerzett.

A Final Four-nak április 3. és 5. között Indianapolis ad otthont. Az egyik ágon UConn-Oregon State, a másikon Syracuse-Washington elõdöntõt rendeznek.
 

Ágrajz

Hirdetés