Hirdetés
Európa

Ndour Törökországban, Petronyte Olaszországban folytatja:

:

Hirdetés

Hétfőn több nagy érdeklődésre számot tartó bejelentéssel találkozhattunk az európai játékospiacról.

A korábbi sajtóhírek után a Hatay immár hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtette a 2019-es Európa-bajnokság MVP-jét, a Kurszkot elhagyó Astou Ndour-t. A spanyol válogatott klasszis centere 7.9 pontot és 6 lepattanót átlagolt az orosz bajnokságban, míg az Euroligában 8.5 pontot, illetve 3.8 lepattanót. Egy sérülésekkel tarkított csonka évad után térhet vissza a török ligába, ahol már a Fenerbahçe és a Cukurova játékosaként is szerepelt.

A Reyer Venezia a hivatalos honlapján adta hírül, hogy hosszabbított a klubbal a litván válogatott remek adottságú centere Gintare Petronyte. A 196 cm magas játékos 18 bajnoki mérkőzésen 12 pontot, 8.4 lepattanót és 2.1 gólpasszt átlagolt. Az Euroligában pedig 13 találkozón 23.4 perc alatt 11.7 pontot, 6.0 lepattanót és 1.2 gólpasszt jegyzett.

A Lointek Gernika Roso Buch szerződtetését kommunikálta. A 28 éves spanyol játékos a szezon utolsó heteit Valenciában töltötte, ahol öt bajnoki és két kupameccsen szerepelhetett. Ezeken közel 22 perc alatt 7.6 pontot, 3.3 lepattanót és 1.9 gólpasszt ért el.

Fotó: kurskbasket.ru

Hirdetés