Hirdetés
Archivum

Négy csapat – közös ügy: Összefogás Ezer Gyerek Karácsonyáért!:

:

Hirdetés

A négy fõvárosi élvonalbeli kosárlabdacsapat, az ELTE BEAC Újbuda, az MTK Budapest, az NKE-Csata és a Vasas Akadémia fontos felhívást tett közzé, mely az alábbiakban olvasható.

A négy fõvárosi élvonalbeli kosárlabdacsapat, az ELTE BEAC Újbuda, az MTK Budapest, az NKE-Csata és a Vasas Akadémia az Age of Hope Alapítvánnyal összefogva rászoruló gyerekeknek gyûjt adományt decemberben. A csapatok arra kérik a budapesti szurkolókat, hogy egy cipõsdoboznyi ajándékkal segítsenek szebbé tenni Ezer Gyerek Karácsonyát.

Az Age of Hope Alapítvány hosszú évek óta szervezi nagyszabású karácsonyi kampányát annak érdekében, az ünnepek alatt is tudjon segíteni a mélyszegénységben élõ, halmozottan hátrányos helyzetû gyerekeken. Fõként Borsodba kerülnek az összegyûlt ajándékok, olyan szegény településekre, ahol jellemzõen nincs áram, meleg víz, fõleg fával fûtenek, de abból sem a legjobbal, így minden gyereknek füstszaga van, hiába mosakodnak. Karácsonyi adománygyûjtõ kampányukhoz idén elõször, egyedülálló módon, mind a négy fõvárosi nõi élvonalbeli kosárlabdaklub csatlakozott, arra kérve szurkolóikat, támogatóikat, a meccsre látogatók budapestieket vagy éppen a vidékrõl érkezõket, hogy az ünnep közeledtével egy cipõsdoboznyi ajándékkal járuljanak hozzá ahhoz, hogy a rászoruló gyerekeknek szebb, örömtelibb ünnepük lehessen.

Az adományok gyûjtése a csapatok mérkõzésein és azon kívül is zajlik. A szurkolók elvihetik adományaikat a december 8-i budapesti mérkõzésekre, 16.00 órától az ELTE-BEAC Újbuda – ZTE NKKtalálkozóra a Gabányi László Sportcsarnokba, illetve 18.30-tól az NKE-Csata – PINKK-Pécsi 424összecsapásra a Ludovika Arénába. Az NKE-Csata ezen mérkõzése a megszokottól eltérõen, egységesen 500 Ft-os támogatói jeggyel tekinthetõ majd meg, a befolyt összeget szintén az alapítvány részére ajánlják fel.

Az sem akadály, ha valaki nem tud kilátogatni egyik mérkõzésre sem, vagy az MTK illetve a Vasas sportközpontjában adná le ajándékát. Az adományokat a klubok a mérkõzéseken kívül is várják, az alábbiak szerint:

– a BEAC Bogdánfy úti sporttelepén, a portán vagy délután 14.00 és 18.00 óra között a szakosztály irodájában (1117 Bogdánfy u. 10.) december 8-ig;
– az NKE-Csata mérkõzéseinek helyszínén, a Ludovika Aréna portáján kijelölt asztalnál (1089 Diószeghy Sámuel u. 23-25) december 5. és 8. között;
– az MTK Kosárlabda Csarnokának portáján (1122 Acsády Ignác u. 3.) december 15-ig;
– a Vasas Pasaréti Sportcentrum recepcióján (1026 Pasaréti út 11-13.) december 18-ig.

A gyerekeknek szánt ajándékokat cipõsdobozbanvárják. A doboz mérete vagy fajtája nem számít, nem szükséges becsomagolni sem – bár becsomagolva még nagyobb az öröm. Mindenképpen fel kell tüntetni a dobozon, hogy milyen korú fiúnak vagy lánynak szánják. Az Alapítvány munkatársai csecsemõtõl 14-16 éves korigtalálkoznak gyerekekkel, az idei évben elsõsorban játékokat, tartós élelmiszert, babaápolási kellékeket, vitaminokat, láz – és fájdalomcsillapítókat (bontatlan, eredeti csomagolásban), édességet, tisztálkodó- és tisztítószereket (szintén bontatlanul) és iskolai felszereléseket várnak. Minden további részlet elérhetõ az Age of Hope Alapítvány Facebook oldalán, az Ezer Gyerek Karácsonya kampány aloldalon (https://www.facebook.com/events/1960824377551664/)

Kérünk mindenkit, aki teheti, hogy segítse a négy csapat közös összefogását, hogy együtt meghitté és szeretettel telivé tegyük “Ezer gyerek karácsonyát”!”

Hirdetés