Hirdetés
Archivum

Négy fegyelmi eljárás indult a bajnoki döntõt kísérõ megnyilvánulások kapcsán:

:

Hirdetés

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) hivatalos honlapja arról számolt be, hogy több fegyelmi eljárás indult a 2018-as bajnoki finálé kapcsán, melyet az Atomerõmû KSC Szekszárd és a Sopron Basket vív egymással.

Az elmúlt napok történéseit követõen Bodnár Péter az MKOSZ fõtitkára négy fegyelmi eljárást kezdeményezett a bajnoki finálé szereplõinek megnyilvánulásai okán.

A vezetõdzõk közül Zeljko Djokic nyilatkozatai kapcsán kettõ, míg Roberto Iniguez nyilatkozata után egy fegyelmi eljárás kezdõdik. Emellett az elsõ mérkõzésen közremûködõ egyik játékvezetõ (lapértesülések szerint Benczur Tamás) megjegyzése is vizsgálatot vont maga után, aki a Sopron Basket vezetõedzõjének állítása szerint “Ez egy sz…r.” – jelzõvel illette a játékot, illetve a szekszárdi klub magatartását.

A kezdõdõ eljárások a bajnoki döntõ eredményét nem befolyásolják. Ahogy az MKOSZ honlapján megtalálható összeállítás is fogalmaz, ”a garanciális szabályok miatt több hetet vesz igénybe az esetek kivizsgálása.”

A bajnoki döntõben a Sopron Basket 2-0-ra vezet és csütörtökön egy újabb gyõzelemmel megszerezheti a bajnoki címet. A finálé harmadik meccséhez a részletes beharangozónk ITT olvasható, a nyilatkozatok ITT tekinthetõek meg.

Hirdetés
Hirdetés