Hirdetés
Archivum

Négy Konferenciában avattak bajnokot:

:

Hirdetés

Keddrõl szerdára virradóra az NCAA Divízió I-es nõi kosaras versenyrendszerét tekintve négy Konferenciában avattak bajnokot.  Rövid áttekintés.

Fotó: NCAA

Fotó: NCAA

A DePaul nyerte a BigEast döntõjét. Az elmúlt napok legjobb fináléját láthattuk, mely során a Marquette gárdáját 74-73-ra múlták felül. Chante Stonewall 5.4 másodperccel a vége elõtt hozta össze a gyõzelmet jelentõ 3+1-es helyzetet.

A Horizon League Konferencia döntõjében a Wright State 55-52-verte a Green Bay-t. A fordulatos találkozón a negyedik negyedben mindkét fél bemutatott egy nagyobb futást (10-0, 11-2). A meccs hõse pedig Emily Vogelpohl lett, aki a záró szakaszban csapata pontjainak felét jegyezte, szám szerint 8-at és a vezetésével végül a Wright State megszerezte a trófeát. Ebben a Konferenciában az elmúlt négy évben a Green Bay volt a bajnok.

A South Dakota State a Summit League Konferencia döntõjében 83-71-re verte a South Dakotát. Az elmúlt 11 évet tekintve 9. alkalommal értek fel a csúcsra. Itt is a negyedik negyed döntött a felek között. Addig szoros volt a találkozó. Macy Miller 30 pontját kell kiemelni.
 

A West Coast Konferencia döntõjében a Brigham Young a Gonzagát 82-68 arányban gyõzte le. Ezt a finálét a 23-7-es második etap eldöntötte. Brenna Chase 25, Shaylee Gonzales 20 pontot ért el a BYU-nál.

Hirdetés