Hirdetés
3x3

Négy közé jutás a cél Debrecenben:

:

Hirdetés

Szerdán elrajtol a 3×3 Youth Festival Debrecen 2020-as nemzetközi tornája. A felkészülés a célegyenesbe ért, ennek apropóján Földi Alexandra másodedzővel beszélgetett a Debreceni Sportcentrum honlapja.

Az U18-as lányok július óta készülnek a debreceni megmérettetésre, igaz, az csak az elmúlt pár hétben derült ki számukra, hogy hivatalos FIBA-vébé helyett a Youth Festivalon fognak versenyezni.

A játékosok végigdolgozták a júliust, majd augusztus elején visszatértek egyesületeikbe, így csak a hétvégéken tudtunk a 3×3-mal foglalkozni. Most két nappal hamarabb jöttünk, hogy szokjuk a „helyi levegőt”, így még három edzés is belefér a rajt előtt.

– mondta Földi Alexandra.

A megváltozott helyzetnek köszönhetően Magyarország két női együttest is indíthat a Youth Festivalon. A válogatott segédedzője a keretbeli változásokra, és csapatok céljaira is kitért.

Sajnos volt olyan klub, amelyik így nem engedte el a játékosát a rendezvényre, valamint visszalépők is akadtak, így jelentősen megváltozott a helyzet. Egy helyett két csapatot tudtunk indítani, az alapozást elvégző kilenc főből hét játékos is szerepet kap a tornán, valamint egy beugró, debreceni lány is meghívást kapott az utolsó pillanatokban. Ami a célokat illeti, szeretnénk a legjobb négybe juttatni mindkét gárdát, a többit pedig majd meglátjuk. 

– fogalmazott Földi.

Fotó: Debreceni Sportcentrum / debrecenisportcentrum.hu

Hirdetés