Hirdetés
Európa

Négy magyarországi légiós a szerb keretben:

:

Hirdetés

Marina Maljkovic szerb szövetségi kapitány egy sajtótájékoztató keretében bemutatta az Európa-bajnoki bronzérmes válogatott bő 23 fős keretét a novemberi mérkőzésekre. Négy magyarországi légiós is helyet kapott a szerb keretben.

Szerbia a 2021-es Európa-bajnokság selejtezőjében az egyik legerősebb négyesben Törökország, Litvánia és Albánia mellé került. Novemberben előbb a törökökkel mérkőznek, majd Albánia vendégei lesznek. A szerbek a februári olimpiai selejtezőre is készülnek, ennek tudható be a kihirdetett szokatlanul nagy 23 fős keret.

Azt a sajtótájékoztatóján is hangsúlyozta Marina Maljkovic, hogy a 2020-as olimpiai ciklussal a nagy generáció, a 2015-ös Európa-bajnok, 2016-os olimpiai bronzérmes csapat váza számára a válogatottban lezárul egy korszak. Februárban és sikeres kvalifikáció esetén nyáron Tokióban az összes ismert sztárra számít, de az Eb-selejtezők alkalmával már 2020-nál tovább is kell gondolni.

Az előbbiekben megfogalmazottaknak megfelelően a 23 fős keretből a szakmai stáb november 9-én és 10-én a fiataloknak tart edzéseket. Megnézve, hogy kik lehetnek azok, akik az olimpiai ciklus végével vezérré léphetnek elő. November 11-től pedig már mindenki a fedélzeten lesz. A Magyarországon szereplő szerb klasszisok közül Sopronból Jelena Brooks, Aleksandre Crvendakić és Tina Krajišnik (Jovanović) kapott behívót. Az Aluinvent DVTK együtteséből pedig Maja Skoric.

A szerb válogatott kerete: Jelena Brooks, Aleksandra Stanaćev, Maja Škorić, Jovana Nogić, Maja Miljković, Aleksandra Crvendakić, Nevena Jovanović, Ana Dabović, Nikolina Milić, Saša Čađo, Miljana Bojović, Teodora Turudić, Snežana Bogićević, Tina Krajišnik (Jovanović), Dajana Butulija, Ivana Katanić, Sofija Olić, Aleksandra Mužević, Maša Janković, Nadežda Nedeljkov, Milica Bojović, Mona Zarić, Milica Popović (Vojinović).

Hirdetés