Hirdetés
Európa

Négy meccsel elrajtol az Európa Kupa rájátszása:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK majd csütörtökön lép pályára, de szerdán négy mérkőzéssel elrajtol az Európa Kupa rájátszásának első fordulója. Beharangozó.

A játéknap programja már 13 órakor elindul, amikor a Tsmoki-Minszk otthonában lép pályára a Lointek Gernika. A spanyol csapat kiváló formát mutat idén. Láthattuk őket a Győr ellen, de a spanyol bajnokságban is bizonyítják hétről hétre, hogy nincsenek sokkal lemaradva a Salamanca, Girona kettőstől. Egyértelműen esélyesek, ami még akkor is igaz, ha a fehérorosz válogatott Viktoryia Hasper és a WNBA kapuján kopogtató egykori Duke-nevelés Oderah Chidom személyében két minőségi húzóemberük van a minszkieknek.

A Botas 17 órától fogadja a CCC Polkowicét. A törökök már nevezték a találkozóra Frida Eldebrinket, aki a válogatott után immár klubszínekben is visszatér az európai körforgásba. Nagyon másként nézett ki a Botas Shey Peddy, Kelsey Mitchell, Temi Fagbenle triójával. Így viszont esélyesebb lehet a CCC Polkowice, amely ugyan szintén botladozik. Maros Kovacik csapatai azonban a fontos nemzetközi meccsekre kiválóan felkészítettek és fókuszáltak. A Bojovic, Spanou, Robinson hármas rutinja ilyen helyzetben nagyon sokat érhet.

A Sepsi-SIC 18 órától látja vendégül az Artego Bydgoszcz alakulatát. A csoportkörben a lengyelek előbb 72-67-re, majd 76-50-re verték a Sepsiszentgyörgyöt. Azóta a román bajnok remek formába lendült, így nem esélytelen arra, hogy megszerezze az első sikert az Artego Bydgoszcz ellen. Összességében azonban a lengyel alakulat, amely a hétvégén a Gdyniát is megszorongatta, esélyes az igen dinamikus Brianna Kiesel és Jennifer O’Neill kettősére építve.

Fotó: bjk.com.tr

A szerdai program 18 óra 30 perctől a Besiktas és a Roche Vendee csatájával zárul. Az első kör egyik rangadója ez a párharc. A törökök nagy nevekkel idén sem spóroltak. Yvonne Anderson, Katsiaryna Snytsina vagy éppen Bahar Caglar kivétel nélkül meghatározó klasszisok. Egy szervezett francia csapat ellen azonban nem lehet biztosra menni. A Roche Vendee extrán kezdte a szezont, sokáig veretlenek voltak a bajnokságban. Már nem megy nekik úgy, mint a válogatott szünet előtt, de kiválóan lepattanózó atletikus keretükkel ezen a szinten bárki ellen esélyesek lehetnek.

Menetrend

13:00 Tsmoki Minszk – Lointek Gernika Bizkaia
17:00 Botas – CCC Polkowice
18:00 Sepsi SIC – Artego Bydgoszcz
18:30 Besiktas – Roche Vendee

Hirdetés