Hirdetés
Archivum

Négy mérkõzés jön szombatról vasárnapra virradóra:

:

Hirdetés

Szombatról vasárnapra virradóra négy mérkõzéssel folytatódik a WNBA alapszakasza. A zseniális pénteki játéknap után is maradtak pikáns párosítások melyekre érdemes külön figyelmet fordítani.

A játéknap érdekes kérdése, hogy folytatódik-e a Minnesota Lynx menetelése. A Lynx két extra sikerrel kezdte az évet. A gyõzelem tényén túl a játék képe bizonyult igazán kiemelkedõnek. Sylvia Fowles szállítja a tõle már-már megszokott dupla-duplákat. Az új igazolás Odyssey Sims zseniálisan szállt be, míg Napheesa Collier talán a legjobb elsõéves. Ne felejtsük el, hogy ez a csapat elveszítette a visszavonuló Lindsay Whalen-t, Maya Moore 2019-et kihagyja és a héten vált hivatalossá, hogy Seimone Augustus makacs térdsérülése sokkal súlyosabb, mint amivel elõre számoltak. Hihetetlen, hogy a közeg, játékrendszer – vagy ahogy az USA-ban hívják kultúra -, amit felépítettek, mennyire jól tud mûködni új szereplõkkel is. Nem lesz könnyû dolga a Dallas Wings-nek hazai pályán. Függetlenül attól, hogy a nyitó hétvége egyik kellemes meglepetése voltak. Brian Agler, a liga egyik legjobb szakvezetõje, szépen összerakta a Liz Cambage távozása után Skylar Diggins-Smith nélkül még vezérét keresõ gárdát.

Sokan várják, hogy a címvédõ Seattle Storm a pénteki bravúros atlantai sikere után a Chicago Sky otthonában mire megy. Nekik egy héten belül a negyedik mérkõzésük lesz, míg a Sky egy hetet tudott hangolni. A lendület vagy az alapos rákészülés dominál? Megválaszolhatatlan. A Sky csalódást okozott a nyitó hétvégén. Nekik nagyon kellene egy gyors siker, mert a tavalyi tapasztalatok azt mutatják: ha beleragadnak egy vereség-sorozatba, akkor könnyen ugyanoda csúszhatnak mentálisan, mint 2018 nyarán. Ráadásul az új szakmai stábnak is kellene egy eredményes visszajelzés. A Storm megmutatta a héten mindkét arcát. Azt is a Lynx otthonában elszenvedett vereségnél, milyen ha nem mûködik a védekezésük és Atlantában azt is, hogy hiányzóik ellenére, ha jól mûködik a rendszerük, kiszorítják az ellenfelet, akkor meglévõ értékeikkel is dominálhatnak.

Térjünk rá az Atlantára, akikre a hazai vereség után hálátlan feladat vár. Az új csarnokát avató Washington Mystics-hez látogatnak. Egy ünnepi, felfokozott meccsen ellenfélként soha nem könnyû bizonyítani. A washingtoniak nem kezdték jól az évet, de a Sun otthonában Elene Delle Donne nélkül Kristi Toliver kiválásával nem is lehetett elvárás a siker. Mi nagyon szurkolunk a hazánkban rendkívül szimpatikus benyomást keltõ Shatori Walker-Kimbrough-nak, hogy tudjon bizonyítani. Ennek a párosításnak a tavalyi felejthetetlen elõdöntõbõl komoly múltja van, ami óriási presztízst kölcsönöz a versenyfutásuknak. Összességében tehát bátran ajánljuk, hogy az éjszakázók ezt a párosítást válasszák.

Végül, de nem utolsó sorban a New York Liberty – Indiana Fever csata maradt a beharangozóban. A két csapat másodszor találkozik idén. A nyitó hétvégén a Liberty otthonában Teaira McCowan utolsó másodperces találatával nyert a Fever. Most is benne van egy hasonlóan kiegyenlített derbi. A két csapat között tudásban, szerkezetben igazán döntõ különbség nincs. Érdemes lesz figyelni, hogy a Tina Charles, Kia Nurse, Asia Durr trió köré épülõ Liberty tud-e elõlépni. A Fever a héten a Connecticut Sun otthonában már lejátszotta második meccsét. A vereség ellenére voltak kifejezetten ígéretes villanásaik. Határozottan jobban néznek ki, mint tavaly. Candice Dupree és Erica Wheeler rutinját nem szabad lebecsülni. Különösen úgy, hogy ott van Kelsey Mitchell is. Ha egy kicsit több segítséget kapnak rendszeresen, akkor a rájátszásért küzdhetnek.

Hirdetés
Hirdetés