Hirdetés
Magyarország

Négy mérkőzés szombaton a hazai élvonalban:

:

Hirdetés

Szombaton a hazai élvonalban négy találkozót rendeznek. Rövid felvezetés az összecsapásokhoz.

A játéknap rangadójára 17 órától kerül sor, amikor az Atomerőmű KSC Szekszárd fogadja a TFSE-MTK együttesét. A szekszárdiak a miskolci és a soproni vereség tükrében nem hibázhatnak alacsonyabban rangsorolt riválisok ellen. Az Európa Kupában eddig mutatott formára építve esélyes is a KSC. Elég a szerdai 21 gólpasszra, 10 szerzett labdára és a csapatjáték szervezettségére gondolni. Ellentétes tulajdonságok jellemzik a két csapatot, hiszen amíg a Szekszárd esetében elsősorban a védekezést szoktuk kiemelni, addig a TFSE-MTK támadásban dominál. A Csata mögött a legtöbb pontot Magyar Bianka tanítványai átlagolják. Kiemelkedő tripladobó a TFSE, ennek (is) köszönhető, hogy mindhárom idegenbeli meccsét meg tudta nyerni.

A játéknap programja már 16 órakor megkezdődik, amikor a PEAC-Pécs és az NKE-FCSM Csata összecsapása rajtol. A pécsiek múlt héten a ZTE ellen megszakították a vereség-sorozatukat, ami a tabellán elfoglalt helyezés mellett lélektanilag is kulcsfontosságú. Az Európa Kupában a Cadi La Seu ellen az első félidőben is kifejezetten jó villanásai voltak a PEAC-nak, így tudnak mibe kapaszkodni a baranyai megyeszékhelyen. A Csata sorozatban négy győzelemnél tart. Ahogy azt már a szezon előtt is várni lehetett, kiemelkedő támadó-potenciál van a keretben, amit a múlt heti 15 tripla és 27 gólpassz is mutat. Figyelmeztető jel a 87 kapott pont a TFSE-től a Csatának, de a védekezés szigorítása mellett esélyesként utazik a találkozóra.

18 órától két mérkőzés lesz. Az UNI Győr – MÉLY-ÚT az ELTE-BEAC Újbudát fogadja. Múlt héten a Gernika otthonában elszenvedett vereség után a kozármislenyi vendégjátékra szépen rendezte sorait a Győr és érvényesítette fölényét ponterős teljesítménnyel. Ezúttal a salamancai sem lehet más a célja Milos Pavlovic együttesének. A BEAC drámai csatát bukott a Városmajorban a VBW CEKK Cegléddel szemben. Még egy kis utóélete is volt annak a meccsnek. Ilyenkor általában nem fizikálisan, hanem fejben kell felfrissülnie egy csapatnak, hogy ne ragadjanak be a “mi lett volna, ha…” gondolatok. A válogatott szünet előtt leginkább erre kínálhet esélyt ez a fellépés Balogh Judit tanítványainak.

A Vasas Akadémia – PINNK Pécsi 424 találkozó mindkét gárdának nagyon fontos. A Vasas számára igen kedvező helyzetet teremtene, ha ezt a kisebb novemberi szünetet két győzelemmel várná. A PINKK-nek pedig nyilván nem lehet más a célja, mint egy idegenbeli sikerrel megpróbálni kimászni ebből a mély gödörből. A Vasas jóval többet mutatott idén. Ez még akkor is igaz, ha múlt héten a DVTK ellen nem jött ki igazán a lépés. A PINKK esetében az első teljes hét zárul az új vezetőedző irányítása mellett. Olyan szempontból is érdekes lehet a találkozó, hogy a sereghajtó miben tudott változtatni.

Menetrend

November 2., szombat

16:00 PEAC-Pécs – NKE-FCSM Csata
17:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – TFSE-MTK
18:00 Uni Győr MÉLY-ÚT – ELTE BEAC Újbuda
18:00 Vasas Akadémia – PINKK-Pécsi 424

Hirdetés