Hirdetés
Archivum

Négy mérkõzés vasárnap az élvonalban:

:

Hirdetés

Vasárnap a hazai élvonal 10. fordulójában négy mérkõzésre kerül sor. Beharangozó.

A címvédõ Sopron Basket 18 órától az ELTE-BEAC Újbudát fogadja. A soproniak a remek törökországi sikerük után hazai pályán a magabiztos gyõzelem megszerzésének céljával léphetnek pályára. Ismét egy igazi átvezetõ meccs jöhet tehát két Euroliga rangadó között. Ez azt jelenti, hogy azok kaphatnak több lehetõséget, akik a nemzetközi találkozókon kevesebbet töltöttek a pályán. Abban biztosak lehetünk, hogy a múlt heti pasaréti fellépés után Roberto Iniguez magasabb koncentrációt követel meg játékosaitól. Az Euroligában hétrõl hétre lép elõrébb játékban a Sopron. Ahogy láthattuk a Hatay otthonában is, a védekezés kiválóan összeállt, de erre majd csütörtökön az évad meglepetéscsapata a Riga ellen szintén szükség lesz. A BEAC a ceglédi sikerét követõen a ZTE-t nem tudta megszorongatni. Az elsõ félidõ miatt joggal lehet hiányérzete, hiszen utána jó egyéni teljesítményekkel Balogh Judit együttese bizonyította, hogy lényegesebb szorosabb eredményre is képes lenne. Szabó Dóra, Papp Klaudia, Laklóth Anna vagy éppen Suppán Anna eredményes játéka kiemelést érdemel az utóbbi meccsekrõl. A tisztes helytálláshoz tõlük ismét extrára lesz szükség.

A tabella második helyén álló Aluinvent DVTK 17 órától Tiszaújvárosban (!) látja vendégül az MTK Budapestet. A DVTK múlt héten kulcsfontosságú rangadót nyert a Szekszárd ellen, amivel megerõsítette kedvezõ pozícióját a tabellán. Szerdán ráadásul a Reyer Veneziát legyõzve óriási bravúrt értek el Cziczás László tanítványai. Ráadásul ezek a sikerek Katona Szidónia kiválása ellenére születtek meg. Miközben a velenceiek ellen azt is bizonyította a DVTK, hogy akkor is tud nyerni, ha támadásban kevesebb extra jön és valamivel több ki nem kényszerített hiba csúszik a játékába. A jó csapatok erénye ez, az idei DVTK pedig egy jó csapat. Az MTK-tól bravúr lenne a szorosabb eredmény. Nagy Dóra tanítványai kulcsfontosságú összecsapást buktak Cegléden. Amíg az erõ engedte és a védekezés rendben volt, meccsben tudott maradni az MTK. Egy 10-0-s sorozat azonban megpecsételte a sorsát. Amíg nem tudja ezen hullámvölgyeket csökkenteni a stáb, addig kisebb esély mutatkozik a bravúrokra.

Az Atomerõmû KSC Szekszárd 17 órától a VBW CEKK Cegléd ellen lép pályára. A szekszárdiak szintén bravúros Európa Kupa menetelésben vannak. A Nymburk otthonában elért magabiztos siker azt jelentette, hogy a DVTK-hoz hasonlóan kiemelt lesz a KSC az EK-rájátszás elsõ körében. Abby Bishop, Erica McCall és Frida Eldebrink triója klasszis teljesítményt hoz. Összességében azonban a csehországi 22 gólpassz, 10 szerzett labda és 43-32-re nyert lepattanócsata kiemelkedõ. Ezen erényekre építve a CEKK ellen is egyértelmûen a gyõzelem lehet a cél. A Cegléd az MTK legyõzése során értékes bajnoki pontokat gyûjtött, hiszen ezzel életben tartotta esélyeit a legjobb nyolc közé jutásért zajló versenyfutásban. Összességében azonban Cegléden a válogatott szünet utáni idõszak sem hozott nagy változást játékban. A légiósok egy-egy fellángolása vagy éppen az MTK ellen Gorjanácz Ágnes 15 pontja érdemel kiemelést. Bravúr lenne egy élesebb csata kikényszerítése a tolnai megyeszékhelyen.

Bár ezen összeállítás végére maradt, mégis a játéknap legszorosabb meccse lehet a szintén 17 órakor kezdõdõ CMB Cargo UNI Gyõr – NKE-Csata találkozó. Mindkét gárda két értékes gyõzelem után van a bajnokságban. A Csata egy újabb sikerrel tarthatja a lépést a mezõny elsõ harmadával. A gyõriek pedig folytathatnák a felzárkózásukat. Mondani sem kell tehát, hogy mekkora a tét. A Gyõrnek a bravúr az Európa Kupában nem jött össze és búcsúzott, de a Girona elleni elsõ félidõ már akkor is elõremutató volt. A Csata pedig az MTK és a PINKK ellen is koncentrált, jó játékkal rukkolt elõ. Ezúttal azok a meccs eleji rövidzárlatok is elmaradtak, amiket Tursics Krisztián korábban többször szóvá tett. Az utóbbi idõk statisztikáit nézve nagy különbségek nincsenek a felek között. A Csata a palánkok alatt valamivel hatékonyabb és kevesebb eladott labdával dolgozik, ez döntõ lehet. Ugyanakkor ahogy például a gyõriek pécsi sikere alkalmával is megmutatkozott, ha kijön a lépés a klasszis légiósoknak – Brown 19, Spanou 17, Gray 10 pontot (+10 lepattanót) jegyzett múlt héten – akkor komoly potenciál van a csapatban.

Hirdetés