Hirdetés
Archivum

Négy mérkõzést játszottak Franciaországban:

:

Hirdetés

Csonka fordulóra került sor szerdán Franciaországban. A gall pontvadászatban a helyi sztrájkok miatt mindössze négy mérkõzést bonyolítottak le, de ezek közül az egyiken meglepetésre a Mondeville hazai pályán vereséget szenvedett  a Basket Landes alakulatától. A másik EuroLigás együttes, a Bourges magabiztos gyõzelmet aratott a Charleville-Mézières otthonában.

A Mondeville mérkõzését szinte végig a Mont-de-Marsan városából érkezõ csapat játékosai uralták. Az elsõ negyed után 4, a szünetben már 10 pontos hátrányban volt az EuroLigás együttes. A harmadik szakaszban ugyan megfelezte a hátrányát Hervé Coudray alakulata, de a negyedikben fordítaniuk már nem sikerült, 64-68-os végeredmény született. A Mondeville legeredményesebbje Lenae Williams volt 17 pontjával, de Sharp is 13 pontot tett be a közösbe.
 

A Charleville-Mézières – Bourges összecsapáson ismét nem láthatott kosáresõt a publikum. Egy tipikus Bourges meccs volt, ahol a szünetben 15-32 állt az eredményjelzõn. A vége 47-60 lett. A gyõztes csapatból a 15 pontos Joens emelkedett ki.

Eredmények

Mondeville – Basket Landes 64-68
Lattes Montpellier – Toulouse 73-51
Charleville-Mézières – Bourges 47-60
Villeneuve d’Ascq – Calais 82-76

A Pays d’Aix – Arras, az Union Hainaut – Nantes Rezé és a Challes-les-Eaux – Tarbes mérkõzéseket késõbb rendezik.

Hirdetés