Hirdetés
Archivum

Négy mérkõzést rendeznek a hazai élvonalban szerdán:

:

Hirdetés

A válogatott szünet után a 17. fordulóval folytatódnak a bajnoki küzdelmek. A hétvégén egy elõrehozott mérkõzésén a BEAC-Újbuda megszerezte idei elsõ sikerét, míg a további négy összecsapásra szerdán kerül sor. Rövid beharangozó.

A címvédõ Sopron Basket az MTK Budapest csapatát látja vendégül. A kisebb szünet után mindkét gárda számára ideális felhozó meccs lehet a szerdai a következõ idõszak nagy feladatai elõtt. A Sopron már a Fenerbahce elleni Euroliga negyeddöntõre történõ felkészülésbe illesztheti ezt a találkozót, míg az MTK elõtt a hétvégén olyan bajnoki szerepel a programban, mely kínál gyõzelmi esélyt. Függetlenül attól tehát, hogy a számszerû eredményben nagy különbség várható, a felkészülés, a munka szempontjából nem elhanyagolható a mérkõzés.

A forduló rangadóján a veretlenül listavezetõ Atomerõmû KSC Szekszárd a ZTE NKK vendége lesz. A Szekszárd esetében is igaz, hogy a válogatott szünet újra össze kell rázódni. A magyar válogatott bõ keretébe öt játékost adott a klub, míg Teja Oblak a szlovénok kulcsembere volt. Ráadásul megkezdõdhet az új szerzemény, a portugál Márcia Costa beépítése is. A ZTE remek szezont fut, mely során az ötödik helyen a két üldözõjével szemben már lépéselõnye van. Abból a szempontból hasonló erényeket csillogtat mindkét alakulat, hogy határozott védekezés mellett hatékony támadójátékot produkálnak. Mindkét játékoskeret gyakorlatilag a maximumot hozza ki magából eddig. Bár természetesen esélyes a Szekszárd, de kifejezetten megnehezítheti a dolgát a ZTE.

A CMB Cargo UNI Gyõr a PEAC-Pécshez látogat. Ez a párosítás szintén hozhat nehéz perceket az esélyesebbnek tekinthetõ gyõri alakulatnak. A PEAC ugyan vereséget szenvedett a válogatott szünet elõtt a ZTE-tõl, de az azt megelõzõ hetekben immár Rasheed Ritával a soraiban bizonyította: megvan a játéka ahhoz, hogy egy meccsen bárkit bármikor megszorongathasson. A Gyõrnek ráadásul szoktak nehéz percei lenni az alacsonyabban rangsorolt riválisok ellen. A gyõri csapatban bemutatkozhat Nagy-Bujdosó Nóra, akinek igazán nagy szerepe tavasszal lesz majd. Érdekezésével ugyanis jelentõsen javultak a gyõri rotációs lehetõségek, amibõl egy rájátszás szituációban vagy éppen a Magyar Kupán sokat profitálhat.

A VBW CEKK Cegléd a Vasas Akadémiát látja vendégül. A Cegléd kijönni látszik a kisebb hullámvölgybõl. A BEAC elleni gyõztes meccs után a válogatott szünet elõtt még a Sopronnal játszott egy tisztest helytállást hozó találkozót Cziczás László csapata. Azon az estén mutatkozott be az amerikai Shayla Cooper, aki sokat segíthet majd a ceglédiek versenyképességének javításában. A Vasas hozta a szünet elõtt a két fõvárosi rangadóját és ezzel továbbra is õrzi esélyét a rájátszásra. Földi Attila csapatára továbbra is igaz, hogy átgondolt, jól szervezett kosárlabdát játszik. A párharc pikantériája, hogy két éve a két szakember még együtt irányította a CEKK gárdáját.

A szerdai program
17:00 ZTE Nõi Kosárlabda Klub – Atomerõmû KSC Szekszárd
18:00 Sopron Basket – MTK-Budapest
18:00 VBW CEKK Cegléd – Vasas Akadémia
18:00 PEAC-Pécs – CMB Cargo UNI Gyõr

Hirdetés