Hirdetés
Archivum

Négy mérkõzést rendeznek hétvégén a hazai élvonalban:

:

Hirdetés

Péntektõl vasárnapig négy mérkõzésre kerül sor a hazai élvonal 12. fordulójából. Az alapszakasz második köre veszi kezdetét.

Idõrendben haladva az elsõ találkozó pénteken a PEAC-Pécs és a VBW CEKK Cegléd összecsapása. Nem csak az idõrend miatt lehet elsõként hozni ezt a mérkõzést, hanem azért is, mert a hétvége rangadójának tekinthetõ. A másik három párosításban ugyanis a tabella elsõ három helyezettjének különösebb gond nélkül kell hoznia a kötelezõ gyõzelmet.

A PEAC és a Cegléd úgy érkezik ehhez a találkozóhoz, hogy az alapszakasz elsõ felével egyik fél sem lehet maradéktalanul elégedett. A két csapat õszi meccsén 85-65-ös ceglédi siker született, de azóta mindkét keret változott. A PEAC Rasheed Ritával pótolta a távozó Raksányi Krisztinát. Logikus lépés, mely megadja az esélyt, hogy tavasszal versenyképes legyen a pécsi gárda. A CEKK pedig Nagy-Bujdosó Nóra távozása körüli helyzet jelentette hullámvölgy után már az év vége felé felfelé ívelõ formát mutatott. Nagyon sûrû a középmezõny, amikor egymás ellen játszik két közvetlen rivális, kis túlzással már duplán számít. Azt pedig mondani sem kell, hogy lélektanilag mindkét oldalnak rengeteget jelentene egy jó kezdés az új esztendõben.

Szombaton 15 órától a címvédõ Sopron Basket a BEAC-Újbuda vendége lesz. A soproniak egy hosszú kurszki túra után fognak pályára lépni a fõvárosban, de így is toronymagas esélyesek. Roberto Iniguez a tabella második felén álló csapatok ellen azoknak szokott több lehetõséget adni, akik az Euroligában kevesebbet szerepelnek. Ennek most hatványozott jelentõsége lehet. A BEAC egy ideális felhozó meccsként tekinthet a soproniak ellen összecsapásra, mely jó ráhangolódást biztosít a következõ két hét rangadóihoz a Vasas és az MTK ellen. Azok reális erõfelmérõk lesznek Balogh Judit együttese számára.

Az Atomerõmû KSC Szekszárd szombaton 18 órától az MTK Budapest csarnokában lép pályára. A még veretlen listavezetõ annak ellenére nagy esélyes, hogy csütörtökön egy maximális erõbedobást igénylõ Európa Kupa rájátszás meccset vívott. A Szekszárdnak a kötelezõk nem szoktak gondot okozni. Ez a meccs ennek megfelelõen arra is jó lehet, hogy a wroclaw-i visszavágó elõtt egy-egy apróságon pontosíthat a szekszárdi csapat. Az MTK szintén sûrû hetek elõtt áll, hiszen a következõ két hétvégén két olyan rivális ellen szerepel, melyek lényegesen közelebb találhatóak hozzá a táblázaton.

A hétvége programja vasárnap 17 órától a CMB Cargo UNI Gyõr és a PINKK Pécsi 424 összecsapásával zárul. Ebben a párosításban is egyértelmûen meghatározható a favorit. A gyõriek õsszel simán, 33 ponttal nyertek a PINKK otthonában. Az a különbség reális a két keret között. A Gyõr számára december végén lezárult a nemzetközi kupaszereplés. Egy sérülésekkel tarkított, emiatt hullámzóbb õszön van túl Völgyi Péter együttese. Teljes kerettel, különösen Nagy-Bujdosó Nóra érkezésével cél lehet a mezõnybõl kiemelkedni látszó Sopron-Szekszárd kettõssel a versenyképes teljesítmény. A PINKK viszont elégedett lehet az õszével, hiszen elõzetesen is az 5/5-ös, 50%-os mutatót célozhatta meg. Ahogy azt korábban is kiemeltük ebben a beharangozóban, a sûrû középmezõnyben bármi megtörténhet.

A forduló ötödik meccsét szerdán 17 óra 30 perctõl rendezik, melyen az Aluinvent DVTK a Vasas Akadémiát fogadja. Ahhoz a találkozóhoz a mérkõzés napján jelentkezünk kisebb beharangozóval.

Hirdetés