Hirdetés
Magyarország

Négy nagy kosaras világversenyt rendezhet Magyarország 2021-ben:

:

Hirdetés

Az utanpotlassport.hu portál gyűjtötte össze a 2021-es hazai rendezésű kosárlabda világeseményeket.

A sort a 3×3-as szakág hatcsapatos olimpiai pótselejtezője nyitja, melyet június elején a grazi 20 csapatos tornát követően bonyolítanak. Innen a nők és a férfiak számára is egy-egy kvóta talál gazdára. Július 6-án kezdődik Sopronban a U20-as leány A-divíziós Európa-bajnokság. Augusztus 7-én rajtol Debrecenben az U19-es leány Világbajnokság. A 3×3-as szakágban az U18-as Világbajnokságnak szintén Debrecen ad otthont. Erre az eseményre augusztus 24-től kerülhet sor.

Az utanpotlassport.hu portálnak Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára elmondta: jelenleg semmiben sem lehetnek biztosak, de reménykednek abban, hogy az előírt fertőzésmegelőzési protokollokat betartva az összes torna megtartható.

Az eredményességet tekintve az U19-es Világbajnokság élvez prioritást.

Minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy a lehető legjobban szerepeljenek. A 2001-es és 2002-es születésű lányok utánpótláséveikben három Európa-bajnoki éremmel örvendeztették meg a magyar kosárlabdázást. Segítjük, szeretjük őket, büszkék vagyunk rájuk, és bízunk abban, hogy a nyári tornák után még büszkébbek lehetünk. Az U19-es vébé természetesen prioritást élvez; a válogatott élére külön szakmai stábot jelöltünk ki, Cziczás László lett a vezetőedző. Azt kértem, hogy a lehető legerősebb összeállításban szerepeljünk a tornán. Biztos vagyok abban, hogy a szakvezetők közös erővel megoldják ezt a feladatot.

– nyilatkozta az utanpotlassport.hu portálnak Bodnár Péter.

A teljes összeállítás ITT olvasható.

Hirdetés